Nieuws

Kracht on Tour groot succes!

Kracht on Tour groot succes!

19-01-2017

500 vrouwen waren vandaag aanwezig bij Kracht on Tour in het Midi Theater, waar zij hun kansen grepen naar betaald werk. Tijdens de eerste helft ging Karin Bruers samen met Gerda het gesprek aan met het publiek. Al snel bleek dat de drempel naar betaald werk erg hoog is voor alleenstaande moeders, vrouwen met een uitkering, maar ook voor vrouwen zonder uitkering. In Tilburg is minder dan de helft van de vrouwelijke beroepsbevolking economisch zelfstandig. Dit ben je als je meer dan € 900,- netto per maand verdient. Het landelijk gemiddelde is 53%. Economische zelfstandigheid onder Tilburgse vrouwen loopt dus iets achter.

Ondernemers zoals Rian Donders en Hanane Abdellaoui van Just Clean konden beamen dat werk combineren met een gezin niet makkelijk is. Hanane: “ga ervoor en zet jezelf niet in de slachtofferrol!” Als het goed is hoeven vrouwen het ook niet alleen te doen, zo benadrukte beleidsmedewerker van het Ministerie van OCW Basim Al Alousi: “het is ook de rol van de man om te zorgen voor zijn kind!” Wethouder van emancipatie Marcelle Hendrickx benadrukte ook het ook nog eens: “het is niet makkelijk, maar het is wel super belangrijk dat je als vrouw financieel zelfstandig bent!” Dat het zeker mogelijk is om de kracht in jezelf te vinden en je dromen waar te maken, lieten de verhalen van Tilburgse vrouwen zien die aan het werk gekomen zijn. Eén van hen was Mahtab van Feniks. Haar tip: “If nothing goes right, go left!” Het was een afwisselend programma met zangeres Shirma Rouse die Respect zong, als hoogtepunt.

Uit de schriftelijke evaluatie bleek dat veel vrouwen de bijeenkomst enorm hebben gewaardeerd: “Hier heb ik echt iets aan gehad, ik heb mij bij verschillende werkgevers ingeschreven!” Ook lieten verschillende vrouwen weten dat zij zich na Kracht on Tour enorm opgepept voelden! De vertegenwoordiger van het Ministerie van OCW prees Feniks voor de organisatie en de overweldigende opkomst, die volgens hem eerder alleen in Amsterdam en Den Haag behaald werd.

De inspiratiemarkt met meer dan 15 kraampjes van bedrijven en sociale instellingen was ook een groot succes en is super goed bezocht. Daarbij ging het niet alleen om betaald werk maar ook ondersteuning om in een training je zelfvertrouwen een ‘boost’ te geven. Er waren bij Kracht on Tour 600 gratis ‘deals’ van computerles, begeleiding op solliciteren tot een gratis opleiding met garantie van een betaalde baan in de zorg! Naast diverse werkervaringsplaatsen en vrijwilligersplaatsen waren er ongeveer 50 kansen op betaald werk. Dit aanbod kwam van 30 dealmakers; verschillende bedrijven en organisaties in Tilburg hebben hieraan samengewerkt.

Heb je nog vragen over een deal of weet je niet wie je benaderen moet? Neem contact op met Mahtab.

Terug naar het nieuwsoverzicht