Actueel aanbod

Doe jij binnenkort ook mee met ...?  

ook in 2020 zijn er weer vele leuke nieuwe cursussen en activiteiten bij Feniks! Wil jij ook iets voor jezelf doen? Kijk hieronder snel wat er op het programma staat. 

Inloopspreekuur

Nieuw bij Feniks is het gratis spreekuur iedere dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur! Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om zelf een uitkering aan te vragen of huurtoeslag te regelen? Begrijp je je brieven niet zo goed? Heb je last van eenzaamheid of depressie? Tijdens het spreekuur vind je een luisterend oor en een beroepskracht die met je meedenkt. Je wordt geholpen met advies, praktische hulp en als dat nodig is vindt ondersteuning plaats naar andere organisaties.

Mindfulness

Ook vaak moeite met het leven van alledag? Last van stress of blijven dezelfde, vaak negatieve gedachten door je hoofd spoken? Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Dan is Mindfulness echt iets voor jou! Bij voldoende aanmeldingen starten we weer met een nieuwe cursus op vrijdagochtend 30 oktober van 9.30 tot 11.30 uur.
Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt, dus meldt je nu alvast aanmelden. Meer weten of aanmelden.

EVA (8)

Heb je ook moeite met lezen, schrijven, rekenen, klok lezen of omgaan met de computer? Je bent niet de enige!! In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen hier moeite mee. Bij Feniks kun je dit leren samen in een groep met andere vrouwen! De nieuwe cursus start op 3 november 2020 en is wekelijks van 9.30 - 11.30 uur op dinsdagMeer info en aanmelden.

Van Vreemd naar Vriendschap

“Een goede vriend(in) is als een klavertje vier: moeilijk te vinden, maar een geluk om te hebben.” Met vrienden is het leven mooier.
Wil jij gezellig contact met anderen en wil je leren hoe je daarin zelf de eerste stap kunt nemen?
Dan is Van Vreemd naar Vriendschap iets voor jou. Deze training is voor zowel mannen als vrouwen tussen de 25 en 55 jaar. Je krijgt tips over nieuwe contacten maken, wat is jouw meerwaarde als vriend(in) en hoe belangrijk is samenwerken.
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op maandagen van 13.00 tot 15.00 uur.
Start in november 2020. Meer info en aanmelden.

Opkomen voor Jezelf

In deze training leren vrouwen om weerbaar te worden en op te komen voor zichzelf. Doen wat je wilt en zeggen wat je denkt!
Door middel van oefeningen en gesprekken krijg je inzicht in je eigen handelen Je oefent met nieuw gedrag en ontdekt wat dit bij anderen teweegbrengt. In de veiligheid van de training kun je dit uitproberen en oefenen. Bij voldoende aanmeldingen starten we op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur weer met een nieuwe cursus die bestaat uit 10 bijeenkomsten.
De startdatum is 5 november 2020. Je kunt je nog aanmelden. Meer info en aanmelden.

Op zoek naar Werk

Heb je geen betaald werk en ben je op zoek naar een baan die bij jou past? Wil je erachter komen wat je nu écht wilt? Je netwerk uitbreiden? Je zelfvertrouwen terugkrijgen? Beter worden in solliciteren? Dan is 'Op Zoek naar Werk' iets voor jou! De nieuwe startdatum is op woensdag 28 oktober van 9.30 tot 12.15 uurMeer info en aanmelden.

Kleding Maken en Herstellen

Heb je stof gekocht, maar durf je het patroon niet te knippen? Vind je het lastig om die nieuwe rits in te zetten? Of vind je het gewoon gezelliger om met een groep de nieuwe gordijnen te zoomen? Iedere maandag- of donderdagmiddag kun je onder deskundige begeleiding kleding leren (ver)maken. Klik hier voor meer informatie.

Dromenvanger 

Zet je dromen om in daden! In drie individuele gesprekken breng je jouw kansen en mogelijkheden op de terreinen geld, relaties en vrije tijd in kaart. Maak snel een afspraak of vraag meer info over de Dromenvanger.