Themabijeenkomsten

afbeelding

Feniks Emancipatie Expertise Centrum organiseert informatieve en spraakmakende themabijeenkomsten over actuele onderwerpen.

Op de planning: 100 jaar Vrouwenkiesrecht

Honderd jaar geleden werd in Nederland het vrouwenkiesrecht ingevoerd. In deze audiovisuele onewomanshow onderzoekt politiek historica/theatermaker Eveline van Rijswijk de opmars van vrouwen op het Binnenhof. Hoe verliep de entree van vrouwen in de politiek? Welk verschil konden ze maken en waar blijft toch de eerste vrouwelijke premier?

Feniks, De Kennismakerij en de Nieuwe Vorst presenteren in het kader van 100 jaar Vrouwenkiesrecht de voorstelling 'De Première' van Eveline van Rijswijk in theater de Nieuwe Vorst op zaterdag 14 december 2019 om 20.30 uur. Na afloop van de voorstelling gaan we in gesprek met Noor Kanters, de eerste vrouwelijke griffier in Tilburg. Meer info en tickets. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Provinciale Vrouwenraad.

Kijk hier voor onze thema-avonden in het kader van Mans Genoeg. Heb je ideeën en/of wil je zelf een bijdrage leveren aan themabijeenkomsten? Neem dan contact op met Mo van Bavel, Laurens Kleijntjens of Gerda de Vries via 013-5421896 of via onderstaand contactformulier.