Corona-info in verschillende talen

afbeelding

Pharos ontwikkelde in samenwerking met Thuisarts.nl een informatiekaart over het nieuwe Coronavirus (COVID-19). Deze kaart beantwoordt de belangrijkste vragen over het Coronavirus op een zo begrijpelijk mogelijke manier, met beelden. De informatiekaart is nu ook beschikbaar in het Arabisch, Engels, Nederlands, Tigrinya, Pools, Chinees, Farsi, Somalisch en het Turks. Onze eigen super-stagiaire Safa maakte deze infokaart in het Somalisch!

Heb je moeite met lezen en schrijven? Soms is de informatie over het coronavirus lastig te volgen. Bekijk dit filmpje in begrijpelijke taal van Stichting Lezen en Schrijven. Ook deze kaart met plaatjes is makkelijk te begrijpen.

Ook de online uitleghulp van Steffie is er voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen, speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rond het coronavirus. De WhatsApp-Hulplijn is bereikbaar in (vooralsnog) het Turks via 06-48158053 en in het Marokkaans- Arabisch & Tamazight (Berbers) via 06-48158055.
 

Ook de Rijksoverheid biedt verschillende opties om informatie over COVID-19 toegankelijker te maken voor laaggeletterden en mensen met een migratieachtergrond, zoals Nederlandstalige (toegankelijke) communicatiemiddelen, duidelijke Informatie voor laaggeletterdenanderstalige communicatiemiddelen (Arabisch, Engels, Spaans, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks. Ter info: aan de middelen in het Tigrinya (Eritreeërs) wordt gewerkt) en video’s in gebarentaal.