Kunst & Cultuur

afbeelding

Het is ontzettend jammer dat momenteel ook alle culturele instellingen zoals musea, theaters en concertzalen zijn gesloten. Wil je toch aan je dagelijkse dosis cultuur komen, dan zijn er gelukkig verschillende digitale oplossingen om je bezig te houden. Zo bieden de volgende 12 grote musea virtuele rondleidingen zodat je niet van de bank hoeft af te komen om van kunst te kunnen genieten. 

Op social media is de hashtag #tussenkunstenquarantaine al een tijdje trending. De bedoeling hiervan is om je favoriete kunstwerk na te bootsen met enkel jezelf en huis- tuin en keukenvoorwerpen en deze foto vervolgens te plaatsen met de hashtag. Leuk om je mee te vermaken, neem maar eens een kijkje op het Instagram account @tussenkunstenquarantaine!

Hou je meer van het theater? Natuurlijk kun je jouw favoriete cabaretvoorstelling bekijken op Netflix, maar en zijn ook andere mogelijkheden. Verschillende toneelspelers/groepen zetten hun voorstelling gratis online, zoals Frank Lammers dat deed met zijn voorstelling Marx. Neem ook eens een kijkje op deze website.

Het gratis onlineplatform OperaVision bundelt het beste van de Europese operahuizen en zet de komende weken verschillende opera's van Mozart online, om zo de coronaverveling tegen te gaan. Een spraakmakende versie van "Don Giovanni" uit Finland kunt u nog een half jaar lang gratis bekijken via deze link (en er zijn ook Nederlandstalige ondertitels!). Hou de website van OperaVision in de gaten voor meer gratis opvoeringen.

Wil je zelf aan de slag? Wat let je om nu dat ene instrument te leren bespelen? Op YouTube vind je diverse tutorials en je kunt bij veel muziekscholen muziekles op afstand volgen. Tekenen en schilderen kan natuurlijk ook altijd thuis en daarvoor is ook veel inspiratie te vinden op YouTube. Zo ken je vast Bob Ross nog wel ;). Hetzelfde geldt voor video- en fotobewerking, zingen, schrijven, knutselen en beeldhouwen. Laat je creatieve geest de vrije loop!

Wil je de Nachtwacht van héééél dichtbij zien? Kijk dan hier!