Feniks 40 jaar!

afbeelding

Feniks, als doorstart van het vroegere Vrouwencentrum in Tilburg, bestaat in 2017 40 jaar. Dat vieren we met een expositie en film met interviews met vrouwen die actief waren in het vrouwenwerk van veertig jaar geleden tot nu.

Iedereen komt aan bod, van medewerksters tot vrijwilligsters en deelneemsters. Ga mee op reis door de tijd! Van 8 febuari t/m 10 maart 2017 waren expostie en film te zien in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Natuurlijk kun je de film online nog steeds bekijken: documentaire Feniks 40 jaar!

Ga mee op reis door de tijd!
In 1977 opende ‘Vrouwenkaffee De Spinster’ haar deuren en sindsdien is vrouwenemancipatie niet meer weg te denken uit Tilburg. De film Feniks 40 jaar neemt je mee op reis door de tijd en laat zien hoe emancipatie zich door de jaren heen ontwikkelde in onze stad. In de film hoor je de persoonlijke verhalen van vrouwen. 

Feestelijke opening
De feestelijke opening van de expositie door wethouder Marcelle Hendrickx vond plaats op woensdag 8 februari om 10:00 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum op het Koningsplein. Met deze mooie filmimpressie kun je daar nog even van nagenieten.

De film die speciaal gemaakt is  voor dit jubileum bekijk je via de link documentaire Feniks 40 jaar!