SARA bezoekt Feniks

afbeelding


In het najaar van 2012 werd de expositie 'Die frauen- These women' van het internationale kunstproject van cmunz bij Feniks geopend door wethouder Marjo Frenk. Het project bestaat uit het lichaam en kleding van twaalf vrouwen die zijn gefotografeerd. De twaalf naakte en uitvergrote lichaamsportretten zijn in zwart- wit op metaal afgedrukt. Elk kledingstuk is apart in kleur afgedrukt op doorzichtige kunststof vellen. De lichaamsportretten en kledingstukken zijn op reis, ze vertonen zich in werkplaatsen en openbare ruimtes. Ze bezoeken mensen thuis, ze worden geëxposeerd.

Sara op bezoek bij Feniks

Bij Feniks komt SARA op bezoek, zij is één van de 12 portretten. SARA is een interactief kunstwerk dat de beschouwer/ deelnemer uitnodigt om deze vrouw steeds opnieuw aan en uit te kleden. Elke vrouw en haar portret ervaart elk evenement op een verschillende manier en lokt steeds andere reacties uit. Er vormt zich een verhaal rond haar aanwezigheid.

Gedurende de reis zullen 'Die frauen- these women' zich van elkaar onderscheiden. De interactie met het publiek vormt hun afzonderlijke  ervaringen.

'Sara bezoekt Feniks, Stedelijk Centrum voor Emancipatie' beschrijft het bezoek van het portret SARA aan het stedelijk centrum voor emancipatie Feniks. SARA logeerde een maand bij Feniks en tekende haar ervaringen op. SARA keek en ANITA keek. Resultaat is een boekje waarin betekenis verscholen ligt in gesprekken over uiterlijk, kleding, rollen die vrouwen vervullen, waarden, normen en taboe’s.

'Sara bezoekt Feniks, Stedelijk Centrum voor Emancipatie' is een uitgave van Anita van de Looij.  Voor € 10,- (inclusief verzendkosten) sturen wij u het boekje toe. Geef uw naam en adres door via 013 - 542 18 96 of op onderstaand contactformulier.


Contactformulier: