Internationale Vrouwendag

afbeelding

Al meer dan honderd jaar vieren vrouwen over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag. De dag is en blijft springlevend en actueel: de gezamenlijke strijd voor gelijke rechten, zelfbeschikking, vrede en vrijheid voor alle vrouwen. 

Internationale Vrouwendag 2018

Op 8 maart 2018 vieren we weer Internationale Vrouwendag! Klik hier om de flyer met het programma te bekijken!

Komen er na de verkiezingen meer vrouwen in de Tilburgse gemeenteraad en het college van B&W? Krijgen alleenstaande moeders bij vrijwilligerswerk in de bijstand een tegemoetkoming in de kinderopvangkosten? Wanneer gaat de gemeente meer openbare vrouwentoiletten aanleggen? Wat gaan de verschillende politieke partijen doen op het gebied van vrouwenemancipatie? En komen zij dan op voor laagopgeleide vrouwen, topvrouwen of beide?

Binnenkort is het weer tijd voor de Tilburgse gemeenteraadsverkiezingen. Daarom staat Internationale Vrouwendag dit jaar in het teken van emancipatiebeleid in Tilburg. Met medewerking van Straatintimidatie.nl, het Wereldpodium, dichteres en zangeres Kizzy (www.kizzy.nl), Brenda Adoyo en wethouder Marcelle Hendrickx organiseert Feniks een prikkelend debat met (potentiële) raadsleden! 

Internationale Vrouwendag 2017

Tilburg heeft Internationale Vrouwendag weer inspirerend en feestelijk gevierd. 's Middags werden Mahtab, Angelique en Gerda geïnterviewd door Radio 1 Nieuws, dat live werd uitgezonden: vrouwenrechten in Nederland gaan te vaak over vrouwen in topfuncties en het glazen plafond en te weinig over vrouwen en armoede. Dit terwijl 3/4 van de Nederlandse armen vrouw is!

Om dit voor het voetlicht te brengen, reed de bus van Radio 1 naar Tilburg. Luister het interview terug via deze link (boven aan de pagina: deel 1 start om 15.15 min. tot 19.20 min., deel 2 start om 45.35 min. tot 56.40 min.).

Ongeveer 75 mensen genoten daarna van het overheerlijke Thaise buffet. Wethouder Marcelle Hendrickx opende de avond met een inspirerende speech met het advies om naast alle taken, die vrouwen vervullen, ook goed voor jezelf te zorgen. Ook ging zij in op het gebrek aan diversiteit in topfuncties.

Het publiek bekeek daarna aandachtig de film '40 jaar Feniks'. Afsluitend werd genetwerkt en gedanst. Totaal hebben 125 mensen deelgenomen aan deze Tilburgse viering.Dat diversiteit een krachtbron is, was te merken aan de super gezellige sfeer. Voor een impressie zie het fotoalbum.

Tilburgse Vrouwen Talk - 8 maart 2016

In 2016 organiseerde Feniks op 8 maart de Tilburgse Vrouwen Talk.
De avond werd ingeleid met een heerlijk Thais buffet. Daarna luisterden bijna 150 vrouwen en mannen naar de bijzondere, ontroerende en inspirerende Tilburgse Vrouwen Talks van onder anderen Marcelle Hendrickx, Godelieve Engbersen, Maya Butalid, Nelleke van Wijk, Andrea Ossenblok en Angela van Bebber. De Talks werden afgewisseld met sfeervolle muziek van singer-songwriter Bente. Het gezamenlijk zingen van het lied 'Er is een land waar vrouwen willen wonen' van Joke Smit (nog altijd actueel!) maakte de bijeenkomst compleet. Ter afsluiting gingen de voetjes nog van de vloer bij een gezellig swingfeest. Het was een geslaagde avond!

Gemist? Beleef de avond met het item van Omroep Tilburg

afbeelding