Mans Genoeg

afbeelding

Ben jíj Mans Genoeg?!

Échte mannen zijn namelijk altijd stoer, sterk, onafhankelijk, competitief, agressief, dominant.. Een echte vent houdt van voetbal, bier en barbecueën.. Mannen mogen niet huilen, nooit bang zijn en niet te veel emoties tonen. Je bent toch zeker geen mietje?! Mannen zorgen niet, maar verdienen de kost! En mannen zijn jagers en hebben altijd zin in seks!

Kortom, er wordt ontzettend veel verwacht van een man.
Daarom zal iedere man zich wel eens afvragen: ‘Ben ik wel Mans Genoeg?’
Maar wat is nu eigenlijk mannelijkheid en wie bepaalt dit?
Het is tijd voor de moderne man om vraagtekens te zetten bij dit traditionele en beperkende keurslijf.

De stereotype man wordt beperkt in zijn ‘mens zijn’.
Vanaf jonge leeftijd wordt jongens namelijk geleerd dat ze enkel hun “mannelijke” eigenschappen moeten ontwikkelen en hun “vrouwelijke” eigenschappen moeten onderdrukken.
We zijn dus alleen maar bezig met de vraag of we Mans Genoeg zijn.
Maar zijn we eigenlijk wel mens genoeg? Hoe kunnen we de rol van mannen gaan herdefiniëren? Wat hebben mannen te winnen bij feminisme?
Door middel van een serie prikkelende thema-avonden gaan we in Mans Genoeg op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Samen gaan we de dialoog aan over thema’s als de stereotypering van mannelijkheid, actief vaderschap, het mannelijk schoonheidsideaal, relaties, emoties en het betrekken van jongens en mannen bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen.
We nodigen je van harte uit om mee te praten tijdens deze gezellige thema-avonden, waar je o.a. boeiende gasten en inspirerende sprekers kunt verwachten!

Mans Genoeg is een project van Feniks Emancipatie Expertise Centrum, gefinancierd door het Oranje Fonds en mede mogelijk gemaakt door de Kennismakerij. Daarnaast zijn er verschillende samenwerkingspartners zoals Emancipator, VaderVisie, etc.

Wil je (als vrijwilliger) meedenken en/of mee organiseren aan Mans Genoeg? Neem contact op met projectleider Laurens Kleijntjens via laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl of bel (013) 542 18 96.

Handige links op thema: 

samenwerking: oranjefonds.nlbibliotheekmb.nlemancipator.nl; vadervisie.nl
mannenemancipatie: emancipator.nlmenengage.org
vaderschap: vadervisie.nl; Platform Vaderschap; VDRS.nl; vaderzoektverlof.nl
geweld tegen vrouwen: emancipator.nl; Stop Straatintimidatie; No Thanks; Blauwe Maan; Veilig Thuis Midden-Brabant
mannen en zorg: Men-Care.org

Voor meer info over Mans Genoeg en over de komende thema-avonden, houd FacebookFeniksTilburg en het Nieuws op onze website in de gaten!

Flyer Mans Genoeg 2019

Flyer Mans Genoeg 2020

In de linkerkolom staat de Mans Genoeg agenda! Klik hierop voor een overzicht van de voorbijgaande en eerst volgende thema-avonden.