Mans Genoeg

afbeelding

Nieuw: Mans Genoeg Online

Ben jíj Mans Genoeg?!

Als man heb jij jezelf deze vraag vast en zeker eens gesteld. Om een "échte man" te zijn, moet je namelijk aan veel eigenschappen voldoen. Zo ben je stoer, sterk, onafhankelijk, competitief, agressief, dominant.. Een echte vent houdt van voetbal, bier en barbecueën.. Mannen mogen niet huilen, nooit bang zijn en niet te veel emoties tonen. Je bent toch zeker geen mietje?! Over gevoelens en problemen praten mannen niet, want ze lossen het zelf wel even op. Mannen zorgen niet, maar verdienen de kost! En mannen zijn jagers en hebben altijd zin in seks!

Bij Mans Genoeg zetten we vraagtekens bij deze ouderwetse en beperkende stereotypen van mannelijkheid. Door middel van een serie prikkelende thema-avonden verkennen we nieuwe definities van mannelijkheid en kijken we wat mannen én de wereld om hen heen te winnen hebben bij mannenemancipatie en gendergelijkheid. Dat het eerste jaar van Mans Genoeg succesvol was, bleek o.a. uit de hoge opkomst! We gingen in gesprek over thema’s als mannelijkheidsnormen, toxic masculinity, actief vaderschap, mannenvriendschap en het betrekken van mannen bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen. In 2020 gaan we door met diverse actuele, spraakmakende en taboedoorbrekende thema’s. Denk aan genderdiversiteit, mythes van mannelijkheid, omgaan met verlies en emoties, liefde, relaties en seks. Verwacht weer boeiende gasten en inspirerende sprekers! Ben jij er dit jaar ook (weer) bij? Iedereen is welkom! 

Mans Genoeg is een project van Feniks Emancipatie Expertise Centrum, gefinancierd door het Oranje Fonds en mede mogelijk gemaakt door de Kennismakerij. Daarnaast zijn er verschillende samenwerkingspartners zoals Emancipator, VaderVisie, etc.

Wil je (als vrijwilliger) meedenken en/of mee organiseren aan Mans Genoeg? Neem contact op met projectleider Laurens Kleijntjens via laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl of bel (013) 542 18 96.

Handige links op thema: 

samenwerking: oranjefonds.nlbibliotheekmb.nlemancipator.nl; vadervisie.nl
mannenemancipatie: emancipator.nlmenengage.org
vaderschap: vadervisie.nl; Platform Vaderschap; VDRS.nl; vaderzoektverlof.nl
geweld tegen vrouwen: emancipator.nl; Stop Straatintimidatie; No Thanks; Blauwe Maan; Veilig Thuis Midden-Brabant
mannen en zorg: Men-Care.org

Voor meer info over Mans Genoeg en over de komende thema-avonden, houd FacebookFeniksTilburg en het Nieuws op onze website in de gaten! Je kunt je vanaf nu ook inschrijven voor de Mans Genoeg Nieuwsbrief!

Flyer Mans Genoeg 2019

Flyer Mans Genoeg 2020

In de linkerkolom staat de Mans Genoeg agenda! Klik hierop voor een overzicht van de voorbijgaande en eerst volgende thema-avonden.