26 september 2019 - Hij voor Zij: Hoe kunnen mannen geweld tegen vrouwen stoppen?

afbeelding

'Hij voor Zij' was een enorm succes met een grote opkomst van zeker 80 betrokken mensen waarvan ongeveer de helft mannen! Lees hier het verslag terug waar ook concrete aanbevelingen in staan voor mannen om deel te worden van de oplossing en daar vandaag nog mee te beginnen! Neem ook een kijkje in het fotoalbum of bezoek de Deltaplan-pagina van Emancipator waar je jouw organisatie kunt aanmelden als partner om jongens en mannen te betrekken bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen!

Geweld tegen vrouwen is een enorm probleem: bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt na haar vijftiende te maken met (seksueel) geweld. Misschien heeft jouw partner, dochter, nabije familie/vrienden hier ook mee te maken gehad? In negen van de tien gevallen wordt dit geweld gepleegd door een man. De meeste daders van geweld zijn dus mannen, maar de meeste mannen zijn geen dader. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mannen onderdeel worden van de oplossing? Wat kun JIJ als man doen om geweld tegen vrouwen te bestrijden? En wat kun je doen als je getuige bent of een vermoeden hebt van geweld? Op 26 september staan deze vragen centraal en gaan we gezamenlijk op zoek naar antwoorden. Burgemeester Theo Weterings zal de avond openen als Tilburgse projectleider van het Rijksoverheidsprogramma ‘Veilige Steden’. Hoofdgast is Jens van Tricht, oprichter en directeur van Emancipator en auteur van ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’. Samen met Stichting Stop Straatintimidatie, Stichting No Thanks, Blauwe Maan – hulp na onvrijwillige seks en misbruik, Veilig Thuis Midden-Brabant én het publiek gaan we de dialoog aan over het thema. Ten slotte zorgt Baron voor een spetterende muzikale afsluiting! Kom jij ook? De officiële uitnodiging/flyer volgt na de zomervakantie. Op Facebook is een speciale event-pagina aangemaakt, dus zorg dat je daar 'geïnteresseerd' aanvinkt als je geen updates of extra informatie wilt missen, die alleen in het evenement gedeeld worden: https://www.facebook.com/events/422002308398884/

Wanneer: do 26 september 2019, 19:45 – 22.00 uur (inloop 19:30)
Waar: de Kennismakerij, LocHal, Burg. Brokxlaan 1000, Tilburg
Toegang: gratis (iedereen is welkom!)
Aanmelden: Stuur s.v.p. een mail naar laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl

Andere activiteiten i.h.k.v. Stop geweld tegen vrouwen:

26 sept , 12.00 - 16.00 uur: Wegens succes herhaald: op dezelfde dag als de thema-avond geeft Jens van Tricht weer een masterclass mannenemancipatie bij Feniks: "Waarom Feminisme Goed is voor Mannen". Interesse? Stuur een mail naar laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl. Deelname is gratis en inclusief lunch! Facebook-event: https://www.facebook.com/events/487208705415345/

11-13 oktober: Het inspirerende en ‘life changing’ trainingsweekend ‘Buiten de Box’ voor mannen die geweld tegen vrouwen willen stoppen, georganiseerd door Emancipator. Als je vanuit een organisatie deelneemt (voorwaarde) kun je naderhand een aanvraag doen uit het campagnefonds om een eigen campagneactiviteit te organiseren i.h.k.v. ‘het betrekken van mannen bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen’. Meer info: https://www.emancipator.nl/deltaplan/trainingsweekend2019/, vragen: mail naar info@emancipator.nl. (Ook dit weekend heeft een eigen evenement-pagina op Facebook)

November-december: White Ribbon Campagne 2019. In deze periode worden door heel Nederland en dus ook in Tilburg activiteiten uitgevoerd door o.a. deelnemers aan het trainingsweekend. Van 25 november t/m 10 december zijn ’The 16 Days of Activism Against Gender-Based Violence’.

Houd voor alle thema-avonden en activiteiten van Mans Genoeg onze website http://www.fenikstilburg.nl/Mans-genoeg.html en www.facebook.com/fenikstilburg in de gaten.