Feniks opent haar deuren weer!

Nieuw is het gratis spreekuur iedere dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur vanaf 26 mei. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om zelf een uitkering aan te vragen of huurtoeslag te regelen? Begrijp je je brieven niet zo goed? Heb je last van eenzaamheid of depressie? Tijdens het spreekuur vind je een luisterend oor en een beroepskracht die met je meedenkt. Je wordt geholpen met advies, praktische hulp en als dat nodig is vindt ondersteuning plaats naar andere organisaties zoals bijvoorbeeld Veilig Thuis. We verheugen ons erop elkaar weer te zien en te ontmoeten!

bij ‘Koffietijd!’ kun je nieuwe mensen ontmoeten in een gezellige huiselijke sfeer. Heb je moeite met contact maken, geef je dan op voor ‘Van Vreemd naar Vriendschap’ (ook mannen zijn bij deze activiteit van harte welkom). Wil je oefenen met de Nederlandse taal, geef je dan op voor de nieuw te starten EVA-taalgroepen. Ook een-op-een taalles is mogelijk. Speciaal voor vrouwen met een migratieachtergrond organiseert Feniks binnenkort enkele bijeenkomsten met voorlichting over coronamaatregelen. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met het Rode Kruis. Ter plekke wordt de informatie in veel talen vertaald.

In deze tijd is het misschien extra moeilijk om op te komen voor jezelf. Hoe ga je doen wat je wilt en durf je te zeggen wat je denkt? Dan is de training ‘Opkomen voor Jezelf’ echt iets voor jou. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe kun je met minder budget toch een leuk leven leiden? Dat leer je bij ‘Lift je Leven’. ‘Op volle kracht vooruit!’ is speciaal voor vrouwen met óf zonder uitkering die op zoek zijn naar scholing en (vrijwilligers)werk en daarbij hulp kunnen gebruiken. “Door ‘Op volle kracht vooruit!’ heb ik mijn eigen kracht, wensen en mogelijkheden ontdekt”, aldus een oud-deelnemer. Bij Feniks is voor ieder wat wils en ben je van harte welkom. Bel voor het overige aanbod naar (013) 542 18 96 of kijk op de website. Hier is ook een uitgebreide pagina met leuke tips en een sociale kaart voor tijdens de coronacrisis te vinden.

Feniks is met bijna 45 jaar het langst bestaande emancipatiecentrum van Nederland. Naast diverse activiteiten en trainingen biedt Feniks expertise op het brede terrein van emancipatie. Een voorbeeld hiervan is het succesvolle project ‘Mans Genoeg’, waarbij het doorbreken van stereotypen van mannelijkheid en traditionele man/vrouw-patronen centraal staan. Op woensdag 20 mei verschijnt in dit kader ons video interview met de internationaal bekende wetenschapsjournalist, BBC presentator en auteur Angela Saini op de website en sociale media-kanalen van Feniks!

Omdat de organisatie zorg draagt voor ieders gezondheid en veiligheid is het gebouw vanzelfsprekend “coronaproof” gemaakt. Heel graag tot ziens bij Feniks! 

Deel dit bericht