Feniks wint Solidariteitsprijs 2021!

Feniks heeft de Solidariteitsprijs van GroenLinks Tilburg gewonnen! Vanmiddag (zondag 17-1) is deze online uitgereikt door wethouder Mario Jacobs. We zijn er ontzettend blij mee en het is een belangrijke waardering voor het team van Feniks, ons bestuur en al onze vrijwilligers! Onze felicitaties ook aan de andere genomineerden MST – mensen in beeld houden en Stichting Sarban De Toekomst! En last but not least feliciteren we Evelien Holster van PubliekApplaus met het winnen van de Corazon, een extra prijs die dit jaar werd uitgereikt als opsteker (hart) voor het mooiste initiatief in de regio Tilburg van ‘omkijken naar elkaar in coronatijd’. Beide prijzen bestaan uit een oorkonde en een bedrag van € 200. De jury werd gevormd door Hagar Roijackers, Dwayne Heuvelmans, Arnoud van Leuven en Paulus Oerlemans.

Hieronder een stukje van de website van GroenLinks Tilburg waar je ook meer kunt lezen over de andere nominaties en prijs:

De Solidariteitsprijs werd toegekend aan Feniks. Dit Tilburgse emancipatie-expertisecentrum werkt aan de verbetering van de positie van vrouwen op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Deze organisatie is al decennia niet weg te denken in Tilburg als actieve en effectieve steunorganisatie voor vrouwen in kwetsbare posities.

Juryvoorzitter Hagar Roijackers: “Feniks heeft dit coronajaar turbo gedraaid, door hulp bij relationeel geweld bekend en toegankelijk te maken voor álle Tilburgers die het nodig hadden. En door moeilijk bereikbare groepen vrouwen van corona-informatie te voorzien. Een terechte winnaar!’

Deel dit bericht