Feniks zoekt een nieuwe directeur (30-33 uur)

Feniks is het langst bestaande emancipatiecentrum van Nederland en streeft naar verbetering van de positie van vrouwen op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Centraal staat de uitvoering van meer dan honderd participatietrajecten per jaar in de gemeente Tilburg. Feniks is partner binnen het samenwerkingsverband MENSS (Meedoen en Sociale Stijging). Er wordt voornamelijk gewerkt met praktisch opgeleide (migranten)vrouwen die leven in kwetsbare omstandigheden. Dat kan bijvoorbeeld armoede, huiselijk geweld, assertiviteitsvragen, relationele problemen, taalachterstand, opvoedingsproblemen of (psycho-)sociale problematiek zijn. Daarnaast geeft Feniks als emancipatie expertise centrum gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente en organiseert zij o.a. thema-avonden rondom actuele emancipatiethema’s met als doel bewustwording creëren in de (Tilburgse) samenleving. Het Feniksteam is divers en bestaat uit 5 professionals en ongeveer 30 vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste directeur voor 30-33 uur per week. Gezien de aard en de doelstellingen van de organisatie geven we de voorkeur aan een vrouw.

Doel van de functie
Het realiseren van de operationele, beleidsmatige, strategische, financiële en personele doelstellingen van Feniks.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan een klein professioneel (veelal zelfsturend) team (3,4 fte) en bewaakt het vrijwilligersbeleid. Je legt verantwoording af aan het bestuur over de voortgang van de bedrijfsvoering en het (strategisch) beleid.
 • Je houdt de wensen van de doelgroep in beeld. Je bent op de hoogte en gaat indien noodzakelijk ook zelf aan de slag met complexe casuïstiek.
 • Je ontwikkelt, implementeert en verantwoordt projecten en subsidieaanvragen.
 • Je onderhoudt interne en externe samenwerkingscontacten en vertegenwoordigt Feniks in het samenwerkingsverband MENSS en relevante netwerken, zowel op lokaal als landelijk niveau. Je draagt hierbij de missie, visie en cultuur van de organisatie uit. Dit doe je ook in pers en media.
 • Je vervult een activerende brugfunctie tussen de situatie van de doelgroep (praktische uitvoering participatietrajecten) en actuele maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid (lokaal en landelijk) op het brede terrein van emancipatie en inclusie.


Wat vragen we?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met leiding geven en doet dit graag aan een professionele, maatschappelijke vrijwilligersorganisatie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met (praktisch opgeleide) vrouwen en het verbeteren van hun positie in de samenleving.
 • Je hebt passie voor en kennis van emancipatieprocessen en -vraagstukken, gender, feminisme, activisme, diversiteit en inclusie.
 • Je bent een realistische idealist, denkt in mogelijkheden en bent creatief en innovatief.
 • Je bent strategisch en politiek bewust, een lobbyist en een netwerker.
 • Je bent flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), een aanpakker en een doorzetter.
 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en kunt snel schakelen tussen verschillende niveaus en op verschillende terreinen. Van goede contacten met de doelgroep tot politieke bestuurders en iedereen daartussen.


Wat bieden we je?

Een uitdagende, inspirerende en afwisselende functie waarop je ook je eigen stempel kunt drukken in een kleinschalige, financieel gezonde organisatie met een open en informele werksfeer. We zijn een gemotiveerd en hecht team. De overeenkomst is voor bepaalde tijd (1 jaar), dat na positieve evaluatie na 2 jaar wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de CAO Sociaal Werk. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.770,- en maximaal € 5.946,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Bij Feniks is sprake van een kindervakantieregeling, d.w.z. dat je vrij bent tijdens schoolvakanties en daarvoor wekelijks 10% extra uren werkt. De aanstelling is dus voor 30 uur. Verder kent Feniks een vakantietoeslag en dertiende maand.

Procedure

We ontvangen je sollicitatie tot uiterlijk 5 september. Stuur je CV en motivatiebrief naar gerda.devries@fenikstilburg.nl. De sollicitatiegesprekken vinden waarschijnlijk plaats op 12 september. Voor vragen over de functie kun je mailen naar gerda.devries@fenikstilburg.nl of bellen naar (013) 542 18 96. Let op: Feniks is gesloten van 23 juli t/m 28 augustus i.v.m. de zomervakantie. Bevestiging van je sollicitatie ontvang je na 5 september.

Deel dit bericht