Feniks zoekt Sociaal Cultureel Werker 3 (24-28 uur)

Feniks is het langst bestaande emancipatiecentrum van Nederland en streeft naar verbetering van de positie van vrouwen op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Centraal staat de uitvoering van 112 participatietrajecten in de gemeente Tilburg. Feniks is partner binnen het samenwerkingsverband MENSS (Meedoen en Sociale Stijging). Daarnaast geeft Feniks als emancipatie expertise centrum gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente en organiseert zij o.a. thema-avonden rondom actuele emancipatiethema’s met als doel bewustwording creëren in de (Tilburgse) samenleving. Het Feniksteam is divers en bestaat uit 4 professionals en ongeveer 30 vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Sociaal Cultureel Werker 3 voor minimaal 24 en maximaal 28 uur.

Heb jij (aantoonbare) passie voor de empowerment van vrouwen uit het fundament van de samenleving? Dan komen wij graag met jou in contact.

Wat ga je doen?

  • De Sociaal Cultureel Werker verzorgt en ontwikkelt individuele trajectbegeleiding en groepstrainingen aan deelneemsters. Doel van de functie is het verbeteren van het persoonlijk en maatschappelijk functioneren van deelneemsters door het bieden van ondersteuning en vorming om de zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid van de doelgroep te vergroten en hun leven beter op orde te krijgen. Dit zijn (veelal) praktisch opgeleide (migranten)vrouwen die leven in moeilijke omstandigheden. Dat kan bijvoorbeeld armoede, huiselijk geweld, assertiviteitsvragen, relationele problemen, taalachterstand, opvoedingsproblemen of (psycho-)sociale problematiek zijn.

 

  • Als Sociaal Cultureel Werker werf je deelneemsters, voer je intakegesprekken, draag je zorg voor passende activiteiten op basis van hun wensen, mogelijkheden en intrinsieke motivatie en verwijs je eventueel door. Samen met de deelneemster stel je een trajectplan op en voer je deze doelgericht uit zodat deelnemers positief uitstromen (vergroten maatschappelijke participatie, uitbreiding sociaal netwerk en/of sociale vaardigheden). Nazorg is onderdeel van een traject.

 

  • Je onderhoudt contacten met bemiddelende en verwijzende organisaties, uitkerende instanties en werkgevers. Je bent hierin een enthousiaste ambassadeur voor Feniks.

 

  • In de uitvoering wordt de Sociaal Cultureel Werker mogelijk ondersteund door stagiaires en/of vrijwilligers en is dus verantwoordelijk voor hun begeleiding.

 

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een relevante afgeronde HBO- opleiding. Je hebt aantoonbare kennis van, hart voor en ervaring met de doelgroep. Daarnaast heb je passie voor maatschappelijke onderwerpen als gender, emancipatie en inclusie. Feniks vindt diversiteit belangrijk; dit willen we ook tot uitdrukking brengen in ons personeelsbestand.

Verder vinden we het belangrijk dat je over de volgende competenties beschikt:

 

  • Je bent goed in contact maken en onderhouden.

 

  • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen.

 

  • Je bent een doener, creatief, ondernemend en resultaatgericht.

 

  • Je denkt in mogelijkheden.

 

  • Je kan goed zelfstandig en in teamverband functioneren.

 

  • Je wilt je verdiepen in de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving, de plaatselijke arbeidsmarktontwikkelingen en de sociale kaart van Tilburg. Kennis van en ervaring met het voorafgaande strekt tot aanbeveling.

Wat bieden we je?
Een zelfstandige functie met ruimte voor eigen inbreng, in een kleinschalige organisatie met een open en informele werksfeer. De overeenkomst is voor minimaal 1 jaar (2 maanden proeftijd), met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 8 van CAO Sociaal Werk, het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 2.780,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Bij Feniks is sprake van een kindervakantieregeling, d.w.z. dat je vrij bent tijdens schoolvakanties en daarvoor wekelijks 10% extra uren werkt. Verder kennen we een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Procedure:

Graag ontvangen wij je motivatie en CV per mail aan onze directeur Gerda de Vries: gerda.devries@fenikstilburg.nl. Je kunt solliciteren t/m 13 februari. Feniks streeft ernaar vóór 1 maart de procedure af te ronden zodat je in april of mei in dienst komt. Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Gerda de Vries door te mailen of te bellen naar (013) 5421896. Feniks is op woensdagen gesloten.

Deel dit bericht