Internationale Vrouwendag 2022 wordt weer groots gevierd in Tilburg!

Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag waarbij wereldwijd word stilgestaan bij wat bereikt is en nog moet gebeuren m.b.t. vrouwenrechten en gendergelijkheid. Met dit jaar als landelijke thema: V/M Solidariteit. Als doorstart van het vroegere Vrouwencentrum organiseert Feniks in 2022 voor de 45ste keer de Tilburgse viering. In verband met ons 45-jarige bestaan doen we dat dit jaar extra feestelijk en in samenwerking met Theater De Nieuwe Vorst en Performancegroep Zwermers! Hier volgt het programma met daaronder meer uitleg en praktische informatie.

Programma

16.00 – 16.20 uur performance Zwermers op Pieter Vreedeplein (aanmelden om mee te doen)
17.00 – 17.45 uur inloop Theater De Nieuwe Vorst
17.45 – 19.15 uur gezamenlijke vegetarische maaltijd (aanmelden d.m.v. betaling)
19.30 – 19.40 uur welkomstwoord wethouder van emancipatie en inclusie Rolph Dols
19.40 – 20.15 uur pitches w.o. Regionaal Archief over 45 jaar Feniks
20.15 – 21.30 uur verkiezingsdebat gendergelijkheid & inclusie (muziek van LaPiratesse)
21.30 – 23.00 uur borrel/dansfeest met DJ Han Bosman

Maaltijd

Om 17.45 uur wordt in Theater De Nieuwe Vorst een vegetarische maaltijd geserveerd. Let op: Reserveren verplicht. Aanmelding d.m.v. vooruitbetaling van € 8,00 tot uiterlijk 1 maart (de Meedoenregeling is van toepassing) op rekeningnummer NL25INGB0003558985 t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD en je naam. Vol is vol, dus wees er op tijd bij! Kijk voor 7 maart of je betaling niet teruggestort is omdat de limiet bereikt is. De rest van het programma is vrij toegankelijk!

Omkleden voor gelijkwaardigheid! (16:00 Pieter Vreedeplein)

Tilburgs performance gezelschap Zwermers organiseert samen met Feniks Emancipatie Expertise Centrum een protest-performance over gelijkheid. Van kort splitrokje tot deftig mantelpak, hoe je er ook uitziet, wie je ook bent, je verdient het om gelijkwaardig en met respect behandeld te worden.

Zwermers nodigt je daarom uit om mee te doen met de protest performance in je eigen outfits. Trek je stoute schoenen aan en kom mee omkleden voor gelijkwaardigheid. Het thema van dit jaar is V/M/X solidariteit, dus iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

Hoe kun je meedoen? Meld je aan via opnaargelijkheid@zwermers.nl, je ontvangt dan een mail met meer uitleg. Wil je liever alleen komen kijken? Dat kan ook! Kom dan op 8 maart om 16:00 uur naar het Pieter Vreedeplein.

Kijk voor meer informatie op www.zwermers.nl of stel je vragen via opnaargelijkheid@zwermers.nl.

Verkiezingsdebat gendergelijkheid & inclusie

Het avondprogramma staat met een speciaal verkiezingsdebat over gendergelijkheid en inclusie in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Aan de hand van stellingen en vragen worden de vertegenwoordigers van de grote en kleinere politieke partijen uitgedaagd om zich uit te spreken over onderwerpen als vrouwenemancipatie in Tilburg. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door LaPiratesse. Na afloop draait DJ Han Bosman en kan er gedanst worden.

LaPiratesse

LaPiratesse is een intrigerend trio van 2 muzikanten en een frontmens extraordinaire die niet zingt, maar wel wat te zeggen heeft. Ze brengen vanavond het nummer Boxes; een empowering preach song over de positie van de vrouw in onze maatschappij en het binaire denken waarmee we steeds geconfronteerd worden.

In november stond LaPiratesse nog met een heus orkest in de Concertzaal, voor deze gelegenheid hebben ze daar het saxofoon kwartet uitgeplukt om samen een bijzondere versie van Boxes te brengen op Internationale Vrouwendag!

Foto: Chris Heijmans

Deel dit bericht