Op of over de rand: in gesprek met studenten over grensoverschrijdend gedrag

Op zaterdag 25 november gaat de VN-campagne Orange the World weer van start. Zestien dagen lang wordt er actie gevoerd ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Feniks Emancipatie Expertise Centrum organiseert samen met Studium Generale een avond met studenten over grensoverschrijdend gedrag binnen studentenverenigingen en in het studentenleven. Het symposium ‘Op of over de rand’ vindt plaats op donderdag 30 november van 19.30 tot 21.00 uur in de Aula van het Cobbenhagengebouw (Tilburg University).

Mariëtte Hamer

Speciale gast is Mariëtte Hamer, Regeringscommissaris Seksueel Geweld en Seksueel Grensoverschrijdend gedrag. Zij komt het landelijke Studentenpact toelichten en zal in gesprek gaan met studentenverenigingen. Dit pact is gemaakt door en voor studenten om de nodige cultuurverandering binnen studentenverenigingen in gang te zetten. Op 30 november zullen de drie Tilburgse studentenverenigingen het pact ondertekenen en vertellen hoe zij die cultuurverandering proberen te bereiken.

Milou Deelen

Milou Deelen presenteert de avond en modereert de discussie. Deelen is journalist, auteur en spreker. Ze verwierf bekendheid in 2015 toen ze zich uitsprak tegen slutshaming bij het studentencorps Vindicat, waarvan ze zelf lid was.

Mannen als deel van de oplossing

Daarnaast zullen Prof. dr. Jantine Schuit (vicerector magnificus en lid van het College van Bestuur van Tilburg University) en Laurens Kleijntjens (beleidsadviseur en projectleider bij Feniks) aan het woord komen. Laurens zal stilstaan bij de achterliggende oorzaken van seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld tegen vrouwen en tips geven voor mannen om deel te worden van de oplossing.

Praat me ons mee over antwoorden en oplossingen

Studentenverenigingen komen vaak negatief in het nieuws vanwege grensoverschrijdend gedrag. Speelt dit ook in het Tilburgse studentenleven? Hoe gaan de Tilburgse studentenverenigingen hiermee om? En wat doet de universiteit zelf om het goede voorbeeld te geven? Samen met de Tilburgse studentenverenigingen (St. Olof, Plato en Vidar) wordt gezocht naar antwoorden en oplossingen. Feniks bekijkt hoe dit gesprek ook met studenten in het hoger onderwijs en in andere steden kan worden gevoerd.

Iedereen is welkom en toegang is gratis! Meer info vind je op de website van Studium Generale, waar je je ook kunt aanmelden.

Op een rijtje

Datum: Donderdag 30 november 2023
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: Aula, Cobbenhagengebouw (Tilburg University)

Deel dit bericht