Paneldiscussie over diversiteit en inclusie in Tilburg op woensdag 22 september

Hoe inclusief is Tilburg? Heeft iedereen kansen op betaald werk en om deel te nemen aan de Tilburgse samenleving? Kan iedere Tilburger zich over straat bewegen zonder geïntimideerd te worden? Kunnen Tilburgse jongeren zich veilig en vrij voelen binnen het onderwijs? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het Politiek Café Diversiteit en Inclusie van GroenLinks Tilburg op woensdag 22 september.

Aanleiding voor het houden van dit Politiek Café, is de nieuwe beleidsnota Inclusie van de gemeente. Hierover wordt op 4 oktober in de gemeenteraad gestemd. De ambities van de gemeente liggen hoog, maar zijn ze wel hoog genoeg? Richten de maatregelen zich op de juiste doelen? En heeft de gemeente voldoende budget beschikbaar gesteld om deze doelen te halen? Graag gaat GroenLinks Tilburg  hierover met u in gesprek.

Het Politiek Café vindt plaats op woensdagavond 22 september in de Raadszaal van de gemeente Tilburg, Stadhuisplein 130. Onder anderen Esmah Lahlah en Rolph Dols – beiden wethouder in Tilburg – Senna Maatoug – Tweede Kamerlid namens GroenLinks – Kenneth Stam – bestuurslid Gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst – en onze eigen Laurens Kleijntjens – Projectleider Feniks – schuiven aan. Iedereen is welkom, maar meld je wel even aan.

Programma

19:30 Inloop
20:00 Introductie en programmatoelichting
20:10 Moon Fung Fong over platform Full Colours Tilburg
20:15 Column ‘Het Tilburg van Nu’ en nabespreking met zaal – door Gina Goossens, Tilburgse jonge stadsdichter
20:25 Quiz Mentimeter
20:40 Panel met onder anderen Esmah Lahlah (wethouder Tilburg) Senna Maatoug (Tweede Kamerlid namens GroenLinks), en Kenneth Stam (bestuurslid Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst)
21:25 Wrap up door verantwoordelijk wethouder diversiteit en inclusie Rolph Dols
21:30 Afsluiting en borrel

Deel dit bericht