Soroptimisten halen 5550 euro op voor Feniks

Toen Corry, één van de leden van Soroptimist International Club Tilburg ‘Schering en Inslag’, een zware operatie moest ondergaan, besloten de andere leden dagelijks voor haar te koken. Zodat zij in deze Coronatijd wat eerder ontslagen kon worden uit de revalidatiekliniek. Hieruit ontstond het idee om het kookboek ‘Koken voor Corry’ uit te brengen met daarin recepten van alle leden van de club, aangevuld met bijpassende wijn door Wijnkoperij Van Bilsen. De opbrengst van de kookboeken was bestemd voor Feniks.

En het kookboek is een groot succes gebleken, want vanuit de verkoop en enkele giften hebben de Soroptimisten maar liefst € 5.550,- opgehaald voor Feniks! Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze gulle donatie, die o.a. wordt besteed aan een nieuw project. In Tilburg is meer dan 12% van de bevolking laaggeletterd en digibeet, waarvan het grootste deel vrouwen. Dit komen we bij Feniks tegen bij een belangrijk deel van onze deelneemsters.

Het sociaal isolement van onze deelneemsters neemt sterk toe door corona. Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij digitaal vaardig zijn en overweg kunnen met computers. Organisaties zoals het maatschappelijk werk, de gemeentelijke afdeling Werk & Inkomen en het UWV werken nu onder invloed van corona voornamelijk digitaal en er kan veel minder een face-to-face afspraak gemaakt worden. Dit betekent dat mensen die achterblijven in deze ontwikkeling in toenemende mate worden buitengesloten. Hun achterstand wordt steeds groter, omdat de digitale samenleving zich blijft ontwikkelen.

Met het project ‘Wegwijs in de Digitale Wereld’ willen we een cursus aan gaan bieden die onze deelneemsters hiermee helpen. Daarnaast wordt uit de donatie een bescheiden calamiteitenfonds opgericht, waar grote behoefte aan is. Hieruit kunnen vrouwen in bijzondere situaties worden ondersteund als er geen andere ‘potjes’ beschikbaar zijn.

Hieronder het bericht dat in het Brabants Dagblad verscheen over de overhandiging van de cheque, geschreven door Lout Molkenboer namens Schering en Inslag.

Deel dit bericht