Tilburgse campagne tegen straatintimidatie van start!

De Tilburgse campagne tegen straatintimidatie is van start! Samen met Stichting Stop Straatintimidatie en Gemeente Tilburg ontwikkelden we deze campagne. Als startschot zijn in de Willem II-Passage t/m vrijdag verschillende intimiderende uitspraken te horen om aandacht te vragen voor het probleem. We hebben in de campagne vooral ingezet op bewustwording en het betrekken van jongens en mannen als deel van de oplossing. De norm is dat we in Tilburg straatintimidatie niet accepteren en iedereen kan er iets aan doen. Slachtoffers van straatintimidatie en omstanders kunnen het gaan melden via de gemeentelijke website, zodat de hotspots bekend worden en hierop extra wordt ingezet. Maar het gaat vooral om daders die hun gedrag dienen aan te passen en mannen die zich meer dienen uit te spreken tegen straatintimidatie. Tips voor mannen om deel te worden van de oplossing staan dan ook op de website.

Vandaag staat er een artikel in het Brabants Dagblad over de campagne en vanavond is onze Laurens te zien bij EditieNL op RTL4 om 18.15 uur. Kijken dus!

De nieuwe gemeentelijke website, waar je meer kunt lezen over de campagne, waar tips op staan voor jongens en mannen én waar je straatintimidatie kunt melden is te raadplegen via: tilburg.nl/straatintimidatie.

Verder zal de campagne op social media plaatsvinden en zullen we in een latere fase ook bij Mans Genoeg aandacht besteden aan straatintimidatie en het betrekken van jongens en mannen als deel van de oplossing. Ook verschijnt er zeer binnenkort een speciale aflevering van onze podcast ‘Feniks in de lucht’ over dit onderwerp. Houd onze website en/of social media in de gaten voor het laatste nieuws!

Deel dit bericht