Veel media-aandacht voor Tilburgse campagne tegen straatintimidatie

Een week geleden ging de Tilburgse campagne tegen straatintimidatie van start. Om de aandacht te vestigen op de lancering van de campagne, mensen aan het denken te zetten en het gesprek over straatintimidatie aan te wakkeren waren er gedurende drie dagen allerlei intimiderende uitspraken te horen in de Willem II passage. Dit leverde zoals gehoopt de nodige lokale en zelfs landelijke media-aandacht op. Hieronder een opsomming.

Laurens Kleijntjens, projectleider van Mans Genoeg en werkgroeplid van de campagne namens Feniks, werd voor EditieNL (vanaf 4 minuten), RTL Nieuws, de Telegraaf en het Brabants Dagblad geïnterviewd over de “naroeptunnel” en de campagne.

Lieke Lorea Gaminde, voorzitter van Stop Straatintimidatie en werkgroeplid van de campagne namens die stichting, sprak met Omroep Brabant (ook uitgezonden op Omroep Tilburg).

Verder was er o.a. nog aandacht voor de campagne vanuit Indebuurt en natuurlijk gemeente Tilburg zelf. Ten slotte hieronder een ingezonden brief van Laurens van Feniks als reactie op een eerdere lezersbrief in het Brabants Dagblad.

 

Deel dit bericht