Verkiezingsdebat over vrouwenemancipatie op Internationale Vrouwendag

Al meer dan honderd jaar wordt over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Feniks  zorgt ervoor dat het ook in Tilburg al decennialang een traditie is. Dit jaar organiseren we i.v.m. de aankomende Tweede Kamerverkiezingen een verkiezingsdebat.

Dat doen we samen met Omroep Tilburg en Theater de Nieuwe Vorst. In de grote zaal van het theater vindt een debat over vrouwenemancipatie plaats, waaraan vertegenwoordigers van de zes grootste landelijke partijen deelnemen die ook in de Tilburgse gemeenteraad zitten. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst te organiseren met publiek, en dus hebben we gekozen voor een uitzending op maandagavond 8 maart. De uitzending begint om 20.00 uur en is later ook nog online terug te zien.

Wie doen er mee aan het debat? Tweede Kamerlid Attje Kuiken namens PvdA, Tweede Kamerkandidaat Hagar Roijackers namens GroenLinks, Tilburgse wethouder van o.a. emancipatie Rolph Dols namens CDA, de Tilburgse fractievoorzitter Helma Oostelbos namens SP, Tweede Kamerkandidaat Carline van Breugel namens D66, en Tilburgs raadslid Yvonne Heutmekers namens VVD.

In totaal komen er zes stellingen aan bod. Per stelling zullen twee partijen het tegen elkaar opnemen. Iedere partij krijgt twee stellingen waarover zij in debat gaan met twee verschillende tegenstanders. Daarnaast krijgt iedere partij nog een eigen vraag om te beantwoorden. Het debat wordt geleid door onze directeur Gerda de Vries.

De onderwerpen van het debat gaan o.a. over werk-zorgverdeling (waaronder kinderopvang), toeslagen en armoede onder vrouwen, (seksueel) geweld tegen vrouwen, integratie en de verbinding tussen landelijk en lokaal emancipatiebeleid. De discussies tussen de politici zullen worden afgewisseld met straatinterviews. Hierin worden verschillende stellingen voorgelegd aan doorsnee burgers uit onze stad.

Kijken dus: maandag 8 maart om 20.00 uur bij Omroep Tilburg!

Deel dit bericht