Vier op 8 maart Internationale Vrouwendag in Tilburg in Theater De Nieuwe Vorst!

Samenwerkingspartners Theater de Nieuwe Vorst, de Kennismakerij en Feniks presenteren een inspirerend programma op 8 maart Internationale Vrouwendag, mede mogelijk gemaakt door de Provinciale Vrouwenraad. Hoofdgasten zijn Rajae El Mouhandiz en Karin Bruers. Beide vrouwen laten zich niet in 1 discipline beschrijven. Film- en theatermaakster Rajae El Mouhandiz is bijvoorbeeld als zangeres genomineerd in de lijst van 500 meest invloedrijke moslims ter wereld. Op 8 maart geeft zij een vrijheidscollege waarmee ze de ruimte laat zien die vrouwen mogen en kunnen innemen om te worden wie of wat ze willen zijn. Hierbij betrekt zij haar eigen levensloop en put ze uit zowel westerse als oosterse waarden. (www.rajae.net)
De bekende cabaretière, sociaal onderneemster en schrijfster Karin Bruers is bovenal activiste. Met trots wordt op deze vrouwendag de primeur gepresenteerd van haar ‘High Heels Liberation Front’, waarbij ze meer op de hak neemt dan hoge hakken… (www.karinbruers.nl)

Wat betekent vrijheid voor jou? Laat dit in maximaal 2 minuten op de zeepkist/podium zien of horen, door een persoonlijke bijdrage in welke vorm dan ook. Meld je hiervoor aan door vóór 2 maart te mailen naar secretariaat@fenikstilburg.nl; het aantal plaatsen is helaas beperkt. Het gratis inhoudelijke programma wordt afgewisseld door muzikale intermezzo’s van singer-songwriter Claudy. Vooraf kun je deelnemen aan de gezellige maaltijd en vanaf 21.30 uur gaan de voeten van de vloer tijdens de spetterende afterparty met DJ Han. Iedereen is welkom!

Wanneer: zondag 8 maart 2020, 18.00 – 23.30 uur
Waar: Theater De Nieuwe Vorst (Willem II Straat 49)

Programma:

17.00 – 18.00 uur: inloop

18.00 – 19.45 uur: gezamenlijke vegetarische maaltijd (aanmelden d.m.v. betaling!)

20.00 – 21.30 uur: programma grote zaal, geopend door emancipatie-wethouder Rolph Dols
(gratis toegang; vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

21.30 – 23.30 uur: netwerkcafé en swingende afterparty met DJ Han

Maaltijd: Reserveren verplicht. Aanmelding d.m.v. vooruitbetaling van € 7,50 tot uiterlijk 2 maart op rekeningnummer NL25INGB0003558985 t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD en je naam. Let op: vol is vol (er zijn 75 plaatsen). Wil je de Meedoenregeling gebruiken, dan is dit incl. 1 consumptie. Stuur uiterlijk 2 maart je mail met klantnr. naar secretariaat@fenikstilburg.nl. I.h.k.v. 8 maart zijn in sommige wijkcentra activiteiten en de schrijfactie voor vrouwenrechten van Amnesty International in de LocHal. Kijk hiervoor op de betreffende websites..

Deel dit bericht