Wie zijn wij?

We stellen ons graag aan je voor

Het Team

Het Feniksteam bestaat uit 5 professionals en meer dan 30 vrijwilligers. Samen staan we midden in de maatschappij. We stellen eerst het professionele team aan je voor. Binnen Feniks wordt er hoofdzakelijk part-time gewerkt, gezamenlijk is dat 3,8 Fte. De beroepskrachten vallen onder de CAO Sociaal Werk.

Gerda de Vries

Directeur

Ik geef al jaren met heel veel plezier leiding aan Feniks. Het is super fijn om er getuige van te zijn dat vrouwen hun eigen kracht her-ontdekken. Mijn favoriete Loesje motto is dan ook : ‘Kinderen hebben een toekomst als hun moeder er één heeft!’ Mijn ideaal in leven en werk is de inclusieve samenleving. Over deze passie kun je meer lezen op deze website onder de knop ‘expertise’. Ik heb 2 volwassen kinderen, ben trotse oma van mijn kleinzoon en happy single.

Mo van Bavel

Intern Coördinator

Ik maak me vanaf mijn studietijd en eerder al sterk voor gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. Dat deed ik al als vrijwilligster binnen het voormalige Vrouwencentrum Tilburg en nu als beroepskracht bij Feniks. Door vrouwen kansen te bieden zichzelf te ontplooien, samen met anderen, zodat zij uiteindelijk hun eigen keuzes kunnen maken en hun kansen kunnen grijpen. Los van wat de maatschappij of een ander er ook van vindt.

Kristel Doorakkers

Lift je Leven-coach en Loopbaancoach

Ik ben getrouwd met Jack, samen hebben wij 4 kinderen, waarvan de jongste nog thuis woont. Bij Feniks begeleid en coach ik vrouwen naar economische zelfstandigheid en/of een financieel gezondere leefstijl. Ik haal graag het beste in anderen naar boven, ik ben positief ingesteld en ga uit van kansen en mogelijkheden, voor ieder probleem is een oplossing!

Emine Gul

Sociaal Cultureel Werker 3

Sinds mei 2022 mag ik deel uitmaken van het team van Feniks. Met de cursussen en begeleiding die ik bij Feniks bied, wil ik aansluiten op de kracht van vrouwen uit Tilburg. In mijn vrije tijd hou ik van reizen, wandelen en lezen. Het liefst zou ik wandelend de wereld verkennen om vervolgens met een goed boek uit te rusten.

Laurens Kleijntjens

Projectleider, Beleids- en Communicatiemedewerker

Na mijn studie Cultuurwetenschappen begon ik bij Feniks als vrijwilliger met het opzetten van de tentoonstelling over het veertigjarig bestaan van de organisatie. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar bij Feniks en voer ik veelzijdige beleidsmatige, secretariële en communicatietaken uit. Daarnaast werk ik als projectleider met veel passie en plezier aan Mans Genoeg.

Stagiaires

Mike Hamers

Mijn naam is Mike, 26 jaar en woon sinds een paar jaar in Tilburg. Ik volg de masteropleiding geschiedenis op de Universiteit Utrecht. Je kan me altijd wakker maken voor: Italiaans eten, interessante feitjes, countrymuziek en een goede serie! Met mijn stage hoop ik veel te leren over de werkwijze van maatschappelijke organisaties en weten hoe ik kan bijdragen aan een betere toekomst voor andere mensen.

Aïsha Peroti

Mijn naam is Aïsha, 19 jaar en woon in een dorpje genaamd ’s-Gravenmoer. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Sociaal Werk, die ik volg op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Dit schooljaar loop ik stage bij Feniks. Ik vind het leuk om te dansen, series te kijken en met vrienden of familie iets te doen.

Ciel Rombouts

Mijn naam is Ciel, ik ben 21 jaar en ik woon in Veldhoven. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Social Work aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier een halfjaar in Slovenië gestudeerd en nu loop ik tien maanden stage bij Feniks. Sinds het begin van mijn studie houd ik me al veel bezig met feminisme en emancipatie. Tijdens mijn stage wil ik me hier nog meer in verdiepen en erachter komen waar mijn rol als toekomstig social worker ligt. In mijn vrije tijd lees ik graag, wandel ik vaak en leer ik Italiaans.

Onze vrijwilligers

Bij Feniks werken er naast het professionele team meer dan 30 vrijwilligers met een grote diversiteit; m/v, culturele achtergrond, leeftijd en seksuele oriëntatie. Zij maken het mogelijk om alle activiteiten te organiseren. Met elkaar staan we voor een toegewijde uitvoering. Om onze lieve vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, houden we ieder jaar in de zomer een grote barbecue en in de winter is de gezellige kerstborrel bij Feniks ook al een jarenlange traditie. Onze vrijwilligers worden getraind in vrijwilligersvaardigheden en krijgen deskundigheidsbevordering. Ben je ook geïnteresseerd om je als vrijwilliger aan te sluiten bij het leuke en diverse team van Feniks? Informeer naar de mogelijkheden!

Het bestuur

Hans Kokke

Voorzitter

Ik ben Hans en woon met mijn vriendin en zoon vlakbij de mooie Piushaven. De afgelopen jaren was ik actief in de zorg en politiek, waar ik heb gezien dat we in Nederland veel zaken goed voor elkaar hebben, maar dat we altijd oog moeten blijven houden voor de mensen die kwetsbaar zijn. Daarom ben ik maatschappelijk actief geworden en kwam ik terecht bij Feniks; een fijne club mensen waar vooral vrouwen een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Tevens wordt er hard gewerkt aan de verdere emancipatie van vrouwen in Tilburg en elders in de wereld. Ik ben blij dat ik, als voorzitter van het bestuur van Feniks, mijn steentje hieraan mag bijdragen.

Mariëlle Cloïn

Secretaris

Ik heb sociologie gestudeerd in Tilburg en heb daarna vooral onderzoek gedaan naar de positie van vrouwen in de samenleving, emancipatie en gezin bij het SCP in Den Haag. Enkele jaren geleden ben ik teruggegaan naar Tilburg University en werk ik bij Tranzo. Daar doe ik met veel plezier en dichtbij de praktijk gezondheidsgerelateerd onderzoek, in het bijzonder naar vrouwen en gezinnen in kwetsbare omstandigheden. Als bestuurslid van Feniks hoor en zie ik van dichtbij hoe steun, begeleiding en nieuwe sociale contacten kunnen bijdragen aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van vrouwen en hun kind(eren), en daar zet ik me graag voor in.

Iman Boujamid

Bestuurslid

Ongeveer twintig jaar geleden ben ik voor de liefde naar Nederland gekomen. Het was voor mij in het begin, als hoogopgeleide vrouw met een carrière in mijn land van herkomst, erg moeilijk om in Nederland mijn loopbaan weer op te pakken en mijn zelfstandigheid als vrouw weer te vinden. Uit ervaring weet ik dat dit niet is weggelegd voor iedere vrouw. In mijn dagelijks werk ben ik als juridisch adviseur vooral bezig met wetten, maar het doel achter die wetten in relatie tot de mens vind ik vooral interessant om te onderzoeken. Als bestuurslid van Feniks wil ik een steentje bijdragen aan de toename van zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van vrouwen. 

Sanne Schraa

Bestuurslid

Als historica en feminist ben ik m.n. geïnteresseerd in de onderbelichte en ondergewaardeerde rol van vrouwen in de geschiedschrijving. In 2018 ben ik met een aantal andere historici een onderzoek gestart naar de onderbelichte rol van Tilburgse vrouwen in het verzet tijdens WOII. Na mijn studie geschiedenis wil ik als historisch onderzoeker vrouwen en onderdrukte minderheden een podium geven. Als bestuurslid van Feniks kan ik deze droom een meer praktische invulling geven en meewerken aan een maatschappij waarin vrouwen niet langer systematisch genegeerd worden. 

Vacature

Penningmeester

We zijn nog naar een penningmeester op zoek om ons bestuur te komen versterken. Bent u in deze functie geïnteresseerd? Stuur een korte motivatie en CV naar secretariaat@fenikstilburg.nl en we nemen z.s.m. contact met u op.