Wie zijn wij?

We stellen ons graag aan je voor!

Het Team

Het Feniksteam bestaat uit 5 professionals en meer dan 30 vrijwilligers. Samen staan we midden in de maatschappij. We stellen eerst het professionele team aan je voor. Binnen Feniks wordt er hoofdzakelijk part-time gewerkt, gezamenlijk is dat 3,8 Fte. De beroepskrachten vallen onder de CAO Sociaal Werk.

Veerle Slegers

Directeur

Mijn moeder leerde me de noodzaak van vrouwenemancipatie en feminisme, mijn vader leerde me een stem te zijn voor de stemlozen, de kwetsbaren, de verdrukten. Na een master Latin America Studies en onderwijsopleidingen riep het mbo Zorg en Welzijn. Daarnaast was ik raadslid en Statenlid en overheidsadviseur. Nu ben ik Algemeen bestuurder bij waterschap de Dommel, lid van de Raad van Toezicht van Pon-Telos en bestuursvoorzitter van Het Eetschap. Mijn honden, koken en eten, boeken, kunst, reizen, dansen en lopen in de natuur houden me gegrond en gezond. Net als mijn partner, kinderen en aanwaaikinderen.

Mo van Bavel

Intern Coördinator

Ik maak me vanaf mijn studietijd en eerder al sterk voor gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. Dat deed ik al als vrijwilligster binnen het voormalige Vrouwencentrum Tilburg en nu als beroepskracht bij Feniks. Door vrouwen kansen te bieden zichzelf te ontplooien, samen met anderen, zodat zij uiteindelijk hun eigen keuzes kunnen maken en hun kansen kunnen grijpen. Los van wat de maatschappij of een ander er ook van vindt.

Kristel Doorakkers

Lift je Leven-coach en Loopbaancoach

Ik ben getrouwd met Jack, samen hebben wij 4 kinderen, waarvan de jongste nog thuis woont. Bij Feniks begeleid en coach ik vrouwen naar economische zelfstandigheid en/of een financieel gezondere leefstijl. Ik haal graag het beste in anderen naar boven, ik ben positief ingesteld en ga uit van kansen en mogelijkheden, voor ieder probleem is een oplossing!

Emine Gul

Sociaal Cultureel Werker 3

Sinds mei 2022 mag ik deel uitmaken van het team van Feniks. Met de cursussen en begeleiding die ik bij Feniks bied, wil ik aansluiten op de kracht van vrouwen uit Tilburg. In mijn vrije tijd hou ik van reizen, wandelen en lezen. Het liefst zou ik wandelend de wereld verkennen om vervolgens met een goed boek uit te rusten.

Laurens Kleijntjens

Projectleider, Beleids- en Communicatiemedewerker

Na mijn studie Cultuurwetenschappen begon ik bij Feniks als vrijwilliger met het opzetten van de tentoonstelling over het veertigjarige bestaan van de organisatie. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar bij Feniks en voer ik veelzijdige beleidsmatige, secretariële, organisatorische en communicatietaken uit. Daarnaast werk ik als projectleider met veel passie en plezier aan Mans Genoeg,  geef ik workshops en werk ik i.s.m. gemeente Tilburg aan een campagne tegen (seksuele) straatintimidatie.

Stagiaires

Franka Sanders

Ik ben Franka en ik ben 21 jaar. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Social Work aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Vanaf november 2022 tot juli 2023 loop ik stage bij Feniks. Ik heb gekozen voor Feniks, omdat het voor mij heel belangrijk is dat een vrouw in haar kracht staat en alles uit haarzelf kan halen en daar werken we naartoe bij Feniks. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te koken, bakken en te lezen.

Ciel Rombouts

Mijn naam is Ciel, ik ben 21 jaar en ik woon in Veldhoven. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Social Work aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier een halfjaar in Slovenië gestudeerd en nu loop ik tien maanden stage bij Feniks. Sinds het begin van mijn studie houd ik me al veel bezig met feminisme en emancipatie. Tijdens mijn stage wil ik me hier nog meer in verdiepen en erachter komen waar mijn rol als toekomstig social worker ligt. In mijn vrije tijd lees ik graag, wandel ik vaak en leer ik Italiaans.

Onze vrijwilligers

Bij Feniks werken er naast het professionele team meer dan 30 vrijwilligers met een grote diversiteit; m/v, culturele achtergrond, leeftijd en seksuele oriëntatie. Zij maken het mogelijk om alle activiteiten te organiseren. Met elkaar staan we voor een toegewijde uitvoering. Om onze lieve vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, houden we ieder jaar in de zomer een grote barbecue en in de winter is de gezellige kerstborrel bij Feniks ook al een jarenlange traditie. Onze vrijwilligers worden getraind in vrijwilligersvaardigheden en krijgen deskundigheidsbevordering. Ben je ook geïnteresseerd om je als vrijwilliger aan te sluiten bij het leuke en diverse team van Feniks? Informeer naar de mogelijkheden!

Het bestuur

Maya Butalid

Voorzitter

Ik kom oorspronkelijk uit de Filipijnen, heb twee dochters en vier kleinkinderen. Ik ben bevoorrecht dat ik als opgroeiend meisje een bijzondere vrouw had als voorbeeld: mijn moeder. Zij studeerde Rechten en wist haar werk met de zorg voor haar gezin te combineren. Als kinderen kregen we al huishoudelijke taken toebedeeld, inclusief mijn broer. Helaas had mijn moeder ook te maken met huiselijk geweld. Maar zij wist zich daarvan los te trekken en heeft ervoor gezorgd dat mijn vader zijn verplichtingen jegens ons, zijn kinderen, bleef aanhouden.
Toen ik als jongvolwassene in 1983 naar Nederland kwam, merkte ik al snel dat migratie geproblematiseerd werd. Helaas is dit tot op heden nog steeds het geval. Daarom heb ik mij toen voorgenomen om te laten zien dat migranten wel degelijk een verrijking zijn voor de Nederlandse samenleving. Ik ging Psychologie studeren en wist net als mijn moeder mijn werk met de zorg voor mijn kinderen te combineren. Ik deed daarnaast ook veel vrijwilligerswerk en was gemeenteraadslid in Tilburg. Ik heb mijn twee dochters grootgebracht als verantwoordelijke volwassenen. Pas later leerde ik dat al die principes waar ik naar heb geleefd namen hebben: emancipatie, empowerment, feminisme, diversiteit en inclusie. Principes waar Feniks voor strijdt en streeft. Feniks is voor mij daarom als een thuis.

Lian van Bommel

Secretaris

Feniks ken ik al meer dan 25 jaar: in mijn studietijd organiseerde ik hier samen met een collega thema-avonden. Elke vrijdagochtend gingen we op zoek naar interessante sprekers uit politiek, wetenschap of van maatschappelijke organisaties en verzorgden de pr. Bij Feniks kon ik mijn ei kwijt en de kennis van mijn studies journalistiek en politicologie in praktijk brengen. Inmiddels werk ik als communicatieadviseur in zorg en welzijn. Niet veranderd is dat Feniks nog steeds nodig is. De mythe dat de emancipatie voltooid zou zijn, is door #metoo en de LGBTQ-beweging doorgeprikt en de ongelijke positie van vrouwen en (andere groepen) staat weer stevig op de kaart. Als bestuurslid draag ik graag een steentje bij aan de maatschappelijke ontwikkeling en zelfstandigheid van vrouwen en hun kinderen in Tilburg.

Eef van Creij

Bestuurslid

Twintig jaar geleden hebben een advocaat en ik SamenScheiden.info opgericht. We werken in een netwerk samen met verschillende disciplines en zodoende slagen we er in veel vechtscheidingen te voorkomen. Er is zoveel meer mogelijk als er echt geluisterd wordt naar ieder mens. Ik kan vrouwenemancipatie niet los zien van mannenemancipatie. Mannen en vrouwen zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig. Ik ben altijd op zoek naar die gelijkwaardigheid voor met name vrouwen als basis voor een gezonde evenwichtige relatie tussen mannen en vrouwen. Het begint bij het proberen te begrijpen van mensen. Dat deed ik ooit als stagiaire bij een vrouwenpraatgroep, later in de crisis opvang, de dak- en thuislozenzorg,
en het maatschappelijk werk. En nu alweer ruim 20 jaar als zelfstandig register mediator bij familiezaken. Ik voel me vereerd met de mogelijkheid een bestuurlijke bijdrage te kunnen leveren aan Feniks, het oudste emancipatie expertisecentrum van Nederland. Iets waar onze stad Tilburg trots op kan zijn. Verder ben ik al jaren met Johan en hebben we twee (erg leuke, zegt deze trotse moeder) volwassen zonen.

Imane Chentouf

Bestuurslid

Nanda Oudejans

Bestuurslid