8 maart: Internationale Vrouwendag – Change the System!

Op Internationale Vrouwendag staan we stil bij de noodzaak van gelijke rechten voor vrouwen en bij de oorzaken van achterstelling en onderdrukking van vrouwen in Nederland en overal ter wereld. Maar vrouwenemancipatie staat nooit los van de gelijke rechten en emancipatie van andere (groepen) mensen in de verdrukking. Daarom staat deze dag in het teken van het samen vinden van oplossingen, van de gezamenlijke strijd voor een betere wereld. We geven een stem aan de diversiteit. We maken de analyses. We staan stil bij het bloed, zweet en tranen die de strijd al heeft gekost. En we vieren dat we samen nieuwe wegen inslaan naar een nieuwe, betere wereld voor iedereen.

Theater de Nieuwe Vorst en Feniks Emancipatie Expertise Centrum brengen u een prikkelend, divers en GRATIS programma op Internationale Vrouwendag, 8 maart in de Nieuwe Vorst.

Avondprogramma

18.00 – 18.30 uur inloop Theater De Nieuwe Vorst
18.30 – 20.15 uur gezamenlijke vegetarische maaltijd (aanmelden d.m.v. betaling)
20.30 – 20.40 uur welkomstwoord wethouder van emancipatie Esmah Lahlah
20.40 – 22.00 uur inhoudelijk programma (bekijk hier!)
22.00 – 24.00 uur borrel/dansfeest met DJ BEFTEX

Maaltijd

Volgens traditie starten we het avondprogramma met een heerlijke vegetarische maaltijd. Om 18.30 uur wordt in Theater De Nieuwe Vorst de maaltijd geserveerd. Let op: Reserveren verplicht. Aanmelding d.m.v. vooruitbetaling van € 9,50 tot uiterlijk 1 maart (de Meedoenregeling is van toepassing) op rekeningnummer NL25INGB0003558985 t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD en je naam. Vol is vol, dus wees er op tijd bij! Kijk voor 7 maart of je betaling niet teruggestort is omdat de limiet bereikt is.

Middagprogramma met Zwermers: Omkleden voor gelijkheid!

Na een succesvolle editie in 2022 organiseert het Tilburgse performance gezelschap Zwermers samen met Feniks een protest-performance over gelijkheid! Van korte splitrok tot wijde kimono, wat je ook draagt en wie je ook bent, je verdient het om gelijkwaardig en met respect behandeld te worden. Daar gaan we graag samen met jou voor staan!

Zwermers nodigt je daarom uit om mee te doen met de protest-performance in je eigen outfits. Trek je stoute schoenen aan en kom mee omkleden voor gelijkwaardigheid. Het thema van Internationale Vrouwendag 2023 is Change the System en iedereen is uitgenodigd om mee te doen op een manier die veilig voor je voelt.

Vragen of aanmelden? Neem contact op via opnaargelijkheid@zwermers.nl, je ontvangt dan een mail met meer uitleg. Als je mee wilt doen met de performance word je op 8 maart om 15.15 uur verwacht op het Pieter Vreedeplein. Wil je liever alleen komen kijken? Dat kan ook! Kom dan om 16.00 uur naar het Pieter Vreedeplein.

Foto: Jostijn Ligtvoet

Deel dit bericht