Actueel aanbod


Doe jij binnenkort ook mee met ...?  

Er starten in 2019 weer vele leuke nieuwe cursussen bij Feniks! Wil jij ook iets voor jezelf doen? Kijk hieronder snel wat er op het programma staat. 

Lift je leven

Een leuk leven met een kleine beurs! Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Een hele opgave, want hoe kun je met minder budget toch een leuk leven leiden? 
Dat doe je stap voor stap; op een positieve, leuke manier, samen met andere vrouwen. Juist omdat het zo praktisch is, zie je snel resultaat. Deelname is GRATIS (inclusief lesmateriaal), voorwaarde is dat jij actief meedoet. Klik hier voor meer informatie.  

Workshop Risico's voorkomen rondom het huis

In het kader van zelfredzaamheid, organiseert Feniks in samenwerking met het Rode Kruis een eenmalige workshop waarin je samen met anderen leert hoe je risico’s en ongelukjes in- en rondom het huis kan voorkomen. Tijdens deze ochtend behandelen wij diverse vragen rondom dit thema in de vorm van een Bingospel met presentjes. Er is ook ruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar tips en advies te geven. Kortom, het is leerzaam en informatief! Deze workshop is gratis en wordt bij Feniks op dinsdagochtend 22 januari van 9:30 tot 12:00 uur gegeven. Meld je aan via mahtab.masroorpour@fenikstilburg.nl of bel naar 013-5421896.

EHBO voor ouders met (jonge) kinderen

In het kader van zelfredzaamheid, organiseert Feniks in samenwerking met het Rode kruis een korte EHBO-cursus voor ouders met (jonge) kinderen. We gaan het hebben over (het voorkomen van) wondjes, breuken, verbranding en vergiftiging. De cursus is gratis en wordt gegeven op 21 en 28 februari 2019 van 9:30 tot 12:00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Muziek met je kind

Nieuwe startdatum van Muziek is op dinsdagochtend 22 januari. Je kunt je nu aanmelden, wees er snel bij! Klik hier voor informatie.

Female Empowerment

Speciaal voor alle (migranten)vrouwen met minimaal taalniveau A2 organiseert Feniks de training: “Female Empowerment”. Tijdens de training krijg je in begrijpelijke taal informatie over je rechten en plichten als Nederlandse burger. We gaan het hebben over jouw betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving en de normen en waarden die daarbij komen kijken. Je leert alles rondom participatie, de Nederlandse cultuur en Emancipatie. De cursus begint op woensdag 13 maart 2019 om 9.30 uurKlik hier voor meer informatie.

Koffietijd

Heb je zin om andere vrouwen te ontmoeten, je verhalen te delen en gezamenlijk koffie en thee te drinken, dan is ‘Koffietijd’ echt iets voor jou! Iedere woensdag (behalve in de schoolvakanies) om 10.00 uur ben je van harte welkom. De activiteit is gratis. Klik hier voor meer informatie. 

Eetgroep

Gezellig én gezond samen tafelen? Dat kan eens in de 14 dagen bij Feniks op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Twee vrijwilligsters bereiden dan, vaak met hulp van deelneemsters, een tweegangen maaltijd: hoofdgerecht en toetje. Voor 4,50 euro kun je al mee-eten. Klik hier voor meer informatie.

Kleding Maken en Herstellen

Heb je stof gekocht, maar durf je het patroon niet te knippen? Vind je het lastig om die nieuwe rits in te zetten? Of vind je het gewoon gezelliger om met een groep de nieuwe gordijnen te zoomen? Iedere maandag- of donderdagmiddag kun je onder deskundige begeleiding kleding leren (ver)maken. Klik hier voor meer informatie.

Dromenvanger 

Zet je dromen om in daden! In drie individuele gesprekken breng je jouw kansen en mogelijkheden op de terreinen geld, relaties en vrije tijd in kaart. Maak snel een afspraak of vraag meer info over de Dromenvanger.