Actueel aanbod

 

Doe jij binnenkort ook mee met ...?  

Er starten in 2019 weer vele leuke nieuwe cursussen bij Feniks! Wil jij ook iets voor jezelf doen? Kijk hieronder snel wat er op het programma staat. 

Mindfulness “Waar je aandacht is, daar ben je.”

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn. De adembenemende zonsondergang… Prachtige muziek… Je proeft de rijkdom van het moment!
Met mindfulness train je je opmerkzaamheid voor het huidige moment. Je ontwikkelt een open, milde, niet-oordelende aandacht voor alles wat zich hierin aandient. Hierdoor kun je stressprikkels eerder en beter opvangen en leer je bewuster keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Het zenuwstelsel kan zich ontspannen en de geest wordt kalm.
Wees welkom om te ervaren wat mindfulness voor je kan betekenen!
Nieuwe startdatum is vrijdagochtend 5 april ‘19.
Je kunt je nog aanmelden, wees er snel bij! Klik hier voor meer informatie of aanmelding.

Female Empowerment

Speciaal voor alle (migranten)vrouwen met minimaal taalniveau A2 organiseert Feniks de training: “Female Empowerment”. Tijdens de training krijg je in begrijpelijke taal informatie over je rechten en plichten als Nederlandse burger. We gaan het hebben over jouw betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving en de normen en waarden die daarbij komen kijken. Je leert alles rondom participatie, de Nederlandse cultuur en Emancipatie. De cursus begint op woensdag 13 maart 2019 om 9.30 uurKlik hier voor meer informatie.

Klussen in Huis

De stoppen springen en je zit met je handen in het haar! Wil je (of moet je noodgedwongen) veel voorkomende klusjes in huis zélf uitvoeren, doe dan mee! Je leert een gootsteen ontstoppen, een gaatje boren, een stekker repareren en je krijgt achtergrondinformatie over elektra, waterleiding etc. Tijdens de cursus is er ruimte voor de deelneemsters om aan te geven wat zij willen leren. De cursus begint op dinsdagavond 19 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Van Vreemd naar Vriendschap

Wil jij gezellig contact met anderen en wil je leren hoe je daarin zelf de eerste stap kunt nemen? Dan is Van Vreemd naar Vriendschap iets voor jou. In deze training voor zowel mannen als vrouwen wissel je ervaringen uit met anderen en zet je stappen om echt contact te maken. De cursus begint op woensdag 20 maart en bestaat uit 9 bijeenkomsten van 13.30 tot 15.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

EHBO voor ouders met (jonge) kinderen

In het kader van zelfredzaamheid, organiseert Feniks in samenwerking met het Rode kruis een korte EHBO-cursus voor ouders met (jonge) kinderen. We gaan het hebben over (het voorkomen van) wondjes, breuken, verbranding en vergiftiging. De cursus is gratis en wordt gegeven op 22 en 29 mei 2019 van 9:30 tot 12:00 uurKlik hier voor meer informatie.

Koffietijd

Heb je zin om andere vrouwen te ontmoeten, je verhalen te delen en gezamenlijk koffie en thee te drinken, dan is ‘Koffietijd’ echt iets voor jou! Iedere woensdag (behalve in de schoolvakanies) om 10.00 uur ben je van harte welkom. De activiteit is gratis. Klik hier voor meer informatie. 

Eetgroep

Gezellig én gezond samen tafelen? Dat kan eens in de 14 dagen bij Feniks op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Twee vrijwilligsters bereiden dan, vaak met hulp van deelneemsters, een tweegangen maaltijd: hoofdgerecht en toetje. Voor 4,50 euro kun je al mee-eten. Klik hier voor meer informatie.

Kleding Maken en Herstellen

Heb je stof gekocht, maar durf je het patroon niet te knippen? Vind je het lastig om die nieuwe rits in te zetten? Of vind je het gewoon gezelliger om met een groep de nieuwe gordijnen te zoomen? Iedere maandag- of donderdagmiddag kun je onder deskundige begeleiding kleding leren (ver)maken. Klik hier voor meer informatie.

Dromenvanger 

Zet je dromen om in daden! In drie individuele gesprekken breng je jouw kansen en mogelijkheden op de terreinen geld, relaties en vrije tijd in kaart. Maak snel een afspraak of vraag meer info over de Dromenvanger.