Themabijeenkomsten

afbeelding

Feniks Emancipatie Expertise Centrum organiseert informatieve en spraakmakende themabijeenkomsten over actuele onderwerpen.

Op de planning:

-  Belasting goed voorbereid: Over hoe je je belastingzaken in eigen hand kunt nemen.
-  Vrouwen en pensioen: wat moet je weten en regelen? Bekijk ook eens het filmpje 'Financiële zelfredzaamheid bij vrouwen' van E-quality.
- ‘Sletvrees’ oftewel de dubbele seksuele moraal: met discussie en toelichting.

Kijk bij Actueel Aanbod voor de data of in de weekkranten Tilburgse Koerier en Stadsnieuws.

29 november 2018: Gezond in Tilburg? (H)erken m/v-verschillen!

Wist je dat een hartinfarct bij vrouwen vaak niet wordt herkend? Dat vrouwen veel vaker in het ziekenhuis terecht komen vanwege bijwerkingen van medicijnen? Dat vrouwen kleiner en lichter zijn, maar wel dezelfde dosering krijgen als mannen?
Voor de gezondheid van vrouwen is het belangrijk dat verschillen tussen mannen en vrouwen herkend en erkend worden in de gezondheidszorg. Maar hoe bereiken we deze ‘gendersensitieve gezondheidszorg’? Daar gaan we het over hebben tijdens deze thema-avond van Feniks in samenwerking met WOMEN Inc. Gastspreker Xanne Visser van WOMEN Inc. laat zien welke m/v-verschillen er eigenlijk zijn in de gezondheidszorg, hoe dit probleem in beeld kwam en hoe we dit, ook in Tilburg, kunnen aanpakken. Iedereen is welkom op donderdag 29 november van 20.00 tot 21.30 uur bij Feniks, NS-plein 17 in Tilburg.

31 oktober 2018: #metoo meet up

Een jaar nadat #metoo razendsnel de wereld over ging, vrouwen én mannen aangifte deden en om hulp vroegen, maar ook gesproken werd over #metoo als heksenjacht.
Heeft #metoo een wereld zonder seksueel geweld en intimidatie dichterbij gebracht? Hoe bereiken we seksuele vrijheid en veiligheid voor iedereen? Hierover spraken we tijdens de Meet up #metoo op woensdag 31 oktober in de Kennismakerij.

Georganiseerd door het Wereldpodium de Kennismakerij, Feniks en de Blauwe Maan

7 april jl.: Geëmancipeerd of Feminist?

Vanwaar de huiver van vrouwen en mannen om zich feminist te noemen? Dr. Maartje Meijs onderzocht die intrigerende vraag in haar proefschrift. In haar lezing op donderdag 7 april vertelde Maartje op begrijpelijke wijze wat de consequenties van identificatie met feminisme zijn. Lees hier het verslag!


Heb je ideeën en/of wil je zelf een bijdrage leveren aan deze themabijeenkomsten? Neem dan contact op met Mo van Bavel of Gerda de Vries via 013-5421896 of via onderstaand contactformulier.