Actueel aanbod

Hieronder staan de activiteiten die binnenkort starten op volgorde van startdatum. Onze doorlopende activiteiten zoals ‘Creaties & Variaties’, ‘Kleding Verstellen en Herstellen’ en ‘Koffietijd!’ staan niet in het actuele aanbod, omdat je je hiervoor het hele jaar door kunt aanmelden. Doorloop voor onze overige activiteiten het aanbod-menu of kijk bij het complete aanbod op alfabet. Onze cursussen en activiteiten zijn gratis voor nieuwe deelnemers uit de gemeente Tilburg.

Grip op je Geld (8 en 11 januari 2024)

Goed met geld omgaan, is goed in het leven staan. Dit is het uitgangspunt van de cursus ‘Grip op je Geld’ bij Feniks. Want je kunt alleen maar greep op je geld krijgen, als je je financiën goed op orde hebt. In 5 bijeenkomsten krijg je zicht op je in- en uitgaven en leer je hoe je orde op zaken kunt stellen. Start: 8 en 11 januari 2024. Meer info en aanmelden.

Muziek met je Kind (23 januari 2024)

Dansen, zingen en muziek maken met eenvoudige instrumenten. Laat je verbazen door de eigen muzikaliteit van je kind! Door muziek en dans komen spelenderwijs allerlei aspecten aan bod, zoals fijne en grove motoriek, ontwikkeling van de zintuigen, samenspelen en fantasie. Start: 23 januari 2024. Meer info en aanmelden.

Mindfulness (23 februari 2024)

Ook vaak moeite met het leven van alledag? Last van stress of blijven dezelfde, vaak negatieve, gedachten door je hoofd spoken? Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Mindfulness leert je om met open aandacht in het NU te leven, zonder veroordelingen. Je leert op een andere manier om te gaan met problemen, waardoor je meer rust vindt en jezelf beter gaat voelen. Start: 23 februari 2024. Meer info en aanmelden.

Zorg voor jezelf (28 februari 2024)

Bij de cursus ‘Zorg voor jezelf’ ga je aan de slag met thema’s rondom gezondheid. Je komt te weten hoe je gezonder kunt leven, met goede voeding, meer beweging en rust in je hoofd. Zorg voor jezelf, zodat je op je best kunt zijn! Start: 28 februari 2024. Meer info en aanmelden.

Op weg naar werk (14 maart 2024)

Hét voortraject naar vrijwilligerswerk, betaald werk of opleiding! Al meer dan 750 vrouwen hebben de afgelopen jaren bij Feniks hun certificaat behaald en daarmee de stap naar (vrijwilligers)werk of scholing gezet. ‘Op Weg naar Werk’ is speciaal bedoeld voor vrouwen (met óf zonder uitkering) die zich willen oriënteren op scholing en (vrijwilligers)werk en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Start: 14 maart 2024. Meer info en aanmelden.