Actueel aanbod

Hieronder staan de activiteiten die binnenkort starten op volgorde van startdatum. Onze doorlopende activiteiten zoals ‘Creaties & Variaties’, ‘Kleding Maken en Herstellen’ en ‘Koffietijd!’ staan niet in het actuele aanbod, omdat je je hiervoor het hele jaar door kunt aanmelden. Doorloop voor onze overige activiteiten het aanbod-menu of kijk bij het complete aanbod op alfabet. Onze cursussen en activiteiten zijn gratis voor nieuwe deelnemers.

Uitbreiding individueel aanbod vanwege corona

Vanwege corona is ons individuele aanbod uitgebreid. Meer info.

Uitgaansgroep (9 september 2021)

Een groep voor vrouwen van alle leeftijden die het leuk vinden om met andere vrouwen uit te gaan: een avondje dansen, theater, film, een boswandeling of museumbezoek. Alles is mogelijk. Zo biedt de groep een mooie kans om je eigen weg te vinden en contacten te leggen in Tilburg. Start: donderdag 9 september 2021. Meer info en aanmelden.

Fiks je Fiets (13 + 20 september 2021)

Op een leuke, interactieve manier leer je eenvoudige fietsreparaties zelf uit te voeren, waardoor je geld kunt besparen op de fietsenmaker. Tijdens de workshop van 2 keer 2 uur leer je o.a. banden plakken, banden opleggen, voorband verwisselen, remblokjes vervangen, remmen stellen, stuur en zadel verstellen, kettingonderhoud en verlichting. Deze workshop vindt in de buitenlucht plaats (en is geheel coronaproof).  Maandag 13 september + maandag 20 september 2021. Meer info en aanmelden.

Op Volle Kracht Vooruit! (21 september 2021)

Hét voortraject naar vrijwilligerswerk, betaald werk of opleiding! Al meer dan 500 vrouwen hebben de afgelopen jaren bij Feniks hun certificaat behaald en daarmee hun weg naar (vrijwilligers)werk of scholing gevonden. Op Volle Kracht is speciaal bedoeld voor vrouwen met óf zonder uitkering die zich willen óf dienen te oriënteren op scholing en (vrijwilligers)werk en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Start: dinsdag 21 september 2021Meer info en aanmelden.

EVA-taalondersteuning groepslessen (28 september 2021)

Heb je ook moeite met lezen, schrijven, rekenen, klok lezen of omgaan met de computer? Je bent niet de enige!! In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier moeite mee. Bij Feniks kun je dit samen leren in een groep met andere vrouwen of individueel. Start: dinsdag 28 september 2021. LET OP: INSCHRIJFOCHTENDEN OP 14 OF 20 SEPTEMBER!  Meer info en aanmelden.

Mindfulness (1 oktober 2021)

Ook vaak moeite met het leven van alledag? Last van stress of blijven dezelfde, vaak negatieve, gedachten door je hoofd spoken? Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Mindfulness leert je om met open aandacht in het NU te leven, zonder veroordelingen. Je leert op een andere manier om te gaan met problemen, waardoor je meer rust vindt en jezelf beter gaat voelen. Start: vrijdag 1 oktober 2021Meer info en aanmelden.

Opkomen voor Jezelf (7 oktober 2021)

In deze training leren vrouwen om weerbaar te worden en op te komen voor zichzelf. Doen wat je wilt en zeggen wat je denkt! De training is gericht op het krijgen van inzicht in je eigen handelen, door middel van oefeningen en gesprek. Je oefent met nieuw gedrag en ontdekt wat dit bij anderen teweegbrengt. In de veiligheid van de training kun je dit uitproberen.
De cursus bestaat uit 10 groepsbijeenkomsten van 2 uur. Start: donderdag 7 oktober 2021Meer info en aanmelden.