Alle activiteiten

Bekijk hier al onze activiteiten op alfabetische volgorde. Onze cursussen en activiteiten zijn gratis voor nieuwe deelnemers. 

 • Creaties & Variaties

  Een gezellige knutselmiddag onder leiding van een zeer enthousiaste ‘crea Bea’. Met weinig geld kun je ook verbluffende resultaten bereiken, zoals accessoires voor je huis, sieraden en leuke cadeautjes om weg te geven.

 • Digitale Vaardigheden

  Meer info volgt spoedig.

 • De Dromenvanger

  Een foto van je leven. Wat gaat er goed? Wat kan beter? Dat is wat de Dromenvanger-methode doet. Je krijgt snel een beeld van jouw mogelijkheden en kansen als het gaat om geld, opvoeding, relaties en vrije tijd. In drie persoonlijke gesprekken breng je die terreinen in kaart. Waar kun je direct mee aan de slag en waar heb je een steuntje in de rug bij nodig?

 • De Eetgroep

  Gezellig én gezond samen tafelen? Dat kan eens in de 14 dagen bij Feniks. Twee vrijwilligsters bereiden dan, vaak met hulp van deelneemsters, een tweegangen maaltijd: hoofdgerecht en toetje. Tafel dekken en opruimen doen we samen en een afsluitend kopje koffie/thee maakt dit etentje compleet. Vrouwen mét en zónder kinderen kunnen aanschuiven.

 • EHBO voor ouders met (jonge) kinderen

  Feniks organiseert af en toe in samenwerking met het Rode kruis een korte EHBO-cursus voor ouders met (jonge) kinderen.

 • EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie)

  Heb je ook moeite met lezen, schrijven, rekenen, klok lezen of omgaan met de computer? Je bent niet de enige!! In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier moeite mee. Bij Feniks kun je dit samen leren in een groep met andere vrouwen of individueel.

 • Fiks je Fiets

  Op een leuke, interactieve manier leer je eenvoudige fietsreparaties zelf uit te voeren, waardoor je geld kunt besparen op de fietsenmaker. Tijdens de workshop van 2 keer 2 uur leer je o.a. banden plakken, banden opleggen, voorband verwisselen, remblokjes vervangen, remmen stellen, stuur en zadel verstellen, kettingonderhoud en verlichting.

 • Grip op je Knip

  Goed met geld omgaan, is goed in het leven staan. Dit is het uitgangspunt van de cursus ‘Grip op je Knip’ bij Feniks. Want je kunt alleen maar greep op je geld krijgen, als je je financiën goed op orde hebt.In maximaal 5 bijeenkomsten krijg je zicht op je in- en uitgaven en leer je hoe je orde op zaken kunt stellen.

 • Kleding Maken en Herstellen

  Iedere maandag- of donderdagmiddag kun je onder deskundige begeleiding kleding leren (ver)maken. Heb je stof gekocht, maar durf je het patroon niet te knippen? Vind je het lastig om die nieuwe rits in te zetten? Of vind je het gewoon gezelliger om met een groep de nieuwe gordijnen te zoomen? Meld je aan voor 'Kleding Maken en Herstellen'.

 • Klussen in Huis

  Zit je regelmatig met je (twee linker)handen in je haar, als de stoppen weer eens gesprongen zijn of omdat de gootsteen verstopt zit? Heb je geen idee hoe je een gaatje moet boren of een stekker moet repareren? Niet langer nodig! Voor wie veel voorkomende klusjes in en rond huis zelf wil leren uitvoeren, biedt Feniks de cursus ‘Klussen in huis’ aan. Voor vrouwen van alle leeftijden!

 • Koffietijd!

  Elke dinsdagochtend ontmoeten vrouwen van verschillende culturele achtergronden en leefstijlen elkaar bij Feniks. In een ongedwongen sfeer praten zij met elkaar over allerlei leuke en interessante onderwerpen. Ook worden er samen gezellige activiteiten ondernomen. Koffietijd is een leuke, laagdrempelige manier om andere vrouwen te ontmoeten en echt iets voor jezelf te doen.

 • Lift je Leven

  Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Een hele opgave, want hoe kun je met minder budget toch een leuk leven leiden? In een Lift je Leven-groep ga je hiermee concreet aan de slag. Juist omdat het zo praktisch is, zie je snel resultaat.

 • Mindfulness

  Ook vaak moeite met het leven van alledag? Last van stress of blijven dezelfde, vaak negatieve, gedachten door je hoofd spoken? Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Mindfulness leert je om met open aandacht in het NU te leven, zonder veroordelingen. Je leert op een andere manier om te gaan met problemen, waardoor je meer rust vindt en jezelf beter gaat voelen.

 • Muziek met je Kind

  Dansen, zingen en muziek maken met eenvoudige instrumenten. Laat je verbazen door de eigen muzikaliteit van je kind! Door muziek en dans komen spelenderwijs allerlei aspecten aan bod, zoals fijne en grove motoriek, ontwikkeling van de zintuigen, samenspelen en fantasie.

 • Opkomen voor Jezelf

  In deze training leren vrouwen om weerbaar te worden en op te komen voor zichzelf. Doen wat je wilt en zeggen wat je denkt! Door middel van oefeningen en gesprekken krijg je inzicht in je eigen handelen. Je oefent met nieuw gedrag en ontdekt wat dit bij anderen teweegbrengt. In de veiligheid van de training kun je dit uitproberen en oefenen.

 • Op Volle Kracht Vooruit!

  Hét voortraject naar vrijwilligerswerk, betaald werk of opleiding! Al meer dan 500 vrouwen hebben de afgelopen jaren bij Feniks hun certificaat behaald en daarmee hun weg naar (vrijwilligers)werk of scholing gevonden. Op Volle Kracht is speciaal bedoeld voor vrouwen met óf zonder uitkering die zich willen óf dienen te oriënteren op scholing en (vrijwilligers)werk en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

 • Op Zoek naar Werk

  Heb je geen betaald werk en ben je op zoek naar een baan die bij jou past? Wil je erachter komen wat je nu écht wilt? Je netwerk uitbreiden? Je zelfvertrouwen terugkrijgen? Beter worden in solliciteren? Dan is 'Op Zoek naar Werk' iets voor jou!

 • Relaxed met je Ex

  Training voor (gescheiden) vaders die de band met de moeder van hun kind(eren) willen verbeteren. Loop je regelmatig vast in hetzelfde riedeltje als het gaat om de relatie met je ex, de moeder van je kind(eren)? Wil je dat de relatie tussen jullie verbetert, dat het (meer) ontspannen gaat, zodat de kinderen daarvan profiteren? Of wil je vooral meer rust vinden in hoe de situatie nu is? Dan is deze training iets voor jou.

 • De Uitgaansgroep

  Een groep voor vrouwen van alle leeftijden die het leuk vinden om met andere vrouwen uit te gaan: een avondje dansen, theater, film, een boswandeling of museumbezoek. Alles is mogelijk. Zo biedt de groep een mooie kans om je eigen weg te vinden en contacten te leggen in Tilburg.

 • Van Vreemd naar Vriendschap

  Wil jij gezellig contact met anderen en wil je leren hoe je daarin zelf de eerste stap kunt nemen? Dan is Van Vreemd naar Vriendschap iets voor jou. In deze training voor zowel mannen als vrouwen tussen de 25 en 55 jaar wissel je ervaringen uit met anderen en zet je stappen om echt contact te maken.