Alle activiteiten

Bekijk hier al onze activiteiten op alfabetische volgorde. Onze cursussen en activiteiten zijn gratis voor nieuwe deelnemers. 

 • Aan tafel!

  'Aan tafel!’ is het nieuwe programma van Feniks dat in het teken staat van samen koken en eten. Hoe kook je goedkoop én gezond met verse producten? Waar komt ons eten vandaan? Wat ik koop, kook en eet: is dat goed voor de wereld? En waarom is de rol van vrouwen daarin zo belangrijk? Schuif bij Feniks aan tafel!

 • Creaties & Variaties

  Een gezellige knutselmiddag onder leiding van een zeer enthousiaste ‘crea Bea’. Met weinig geld kun je ook verbluffende resultaten bereiken, zoals accessoires voor je huis, sieraden en leuke cadeautjes om weg te geven.

 • De Dromenvanger

  Een foto van je leven. Wat gaat er goed? Wat kan beter? Dat is wat de Dromenvanger-methode doet. Je krijgt snel een beeld van jouw mogelijkheden en kansen als het gaat om geld, opvoeding, relaties en vrije tijd. In drie persoonlijke gesprekken breng je die terreinen in kaart. Waar kun je direct mee aan de slag en waar heb je een steuntje in de rug bij nodig?

 • EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie)

  Heb je ook moeite met lezen, schrijven, rekenen, klok lezen of omgaan met de computer? Je bent niet de enige!! In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier moeite mee. Bij Feniks kun je dit samen leren in een groep met andere vrouwen of individueel.

 • Feniks Boekenclub

  Houd jij van lezen, kletsen met anderen over boeken of wil je juist meer interesse krijgen in lezen? Dan is onze boekenclub iets voor jou!

 • Feniks Filmclub

  Elke eerste woensdag van de maand kun je met andere vrouwen films kijken bij de Feniks Filmclub! Net als in de bioscoop zullen er snacks aanwezig zijn. Achteraf bespreken we samen de film en is er ruimte voor ieders mening.

 • Fiks je Fiets

  Op een leuke, interactieve manier leer je eenvoudige fietsreparaties zelf uit te voeren, waardoor je geld kunt besparen op de fietsenmaker. Tijdens de workshop van 2 uur leer je o.a. banden plakken, banden opleggen, voorband verwisselen, remblokjes vervangen, remmen stellen, stuur en zadel verstellen, kettingonderhoud en verlichting.

 • Grip op je Geld

  Goed met geld omgaan, is goed in het leven staan. Dit is het uitgangspunt van de cursus ‘Grip op je Geld’ bij Feniks. Want je kunt alleen maar greep op je geld krijgen, als je je financiën goed op orde hebt. In maximaal 5 bijeenkomsten krijg je zicht op je in- en uitgaven en leer je hoe je orde op zaken kunt stellen.

 • Kleding maken

  Iedere maandag- of donderdagmiddag kun je onder deskundige begeleiding kleding leren (ver)maken. Heb je stof gekocht, maar durf je het patroon niet te knippen? Vind je het lastig om die nieuwe rits in te zetten? Of vind je het gewoon gezelliger om met een groep de nieuwe gordijnen te zoomen? Meld je aan voor 'Kleding maken'.

 • Klussen in Huis

  Zit je regelmatig met je (twee linker)handen in je haar, als de stoppen weer eens gesprongen zijn of omdat de gootsteen verstopt zit? Heb je geen idee hoe je een gaatje moet boren of een stekker moet repareren? Niet langer nodig! Voor wie veel voorkomende klusjes in en rond huis zelf wil leren uitvoeren, biedt Feniks de cursus ‘Klussen in huis’ aan. Voor vrouwen van alle leeftijden!

 • Koffietijd!

  Elke dinsdagochtend ontmoeten vrouwen van verschillende culturele achtergronden en leefstijlen elkaar bij Feniks. In een ongedwongen sfeer praten zij met elkaar over allerlei leuke en interessante onderwerpen. Ook worden er samen gezellige activiteiten ondernomen. Koffietijd is een leuke, laagdrempelige manier om andere vrouwen te ontmoeten en echt iets voor jezelf te doen.

 • Kom in je Kracht!

  Voor vrouwen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk , een opleiding of betaalde baan hebben we de training ‘Kom in je Kracht!’. Hier leer je wat nu echt bij jou past en waar je krachten liggen. Je komt in beweging, je maakt je eigen plannen voor de toekomst; van denken, dromen en praten naar DOEN!

 • Mindfulness

  Ook vaak moeite met het leven van alledag? Last van stress of blijven dezelfde, vaak negatieve, gedachten door je hoofd spoken? Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Mindfulness leert je om met open aandacht in het NU te leven, zonder veroordelingen. Je leert op een andere manier om te gaan met problemen, waardoor je meer rust vindt en jezelf beter gaat voelen.

 • Muziek met je Kind

  Dansen, zingen en muziek maken met eenvoudige instrumenten. Laat je verbazen door de eigen muzikaliteit van je kind! Door muziek en dans komen spelenderwijs allerlei aspecten aan bod, zoals fijne en grove motoriek, ontwikkeling van de zintuigen, samenspelen en fantasie.

 • Op de planken!

  Ontdek jezelf door dans, theater en muziek! Heb jij altijd al in een voorstelling willen dansen? Of acteren? Zing je graag? Of speel je een instrument? Goed nieuws! Theatercollectief Eelt werkt bij Feniks aan een theatervoorstelling. Alle vrouwen zijn welkom! Deelname is gratis.

 • Opkomen voor Jezelf

  In deze training leren vrouwen om weerbaar te worden en op te komen voor zichzelf. Doen wat je wilt en zeggen wat je denkt! Door middel van oefeningen en gesprekken krijg je inzicht in je eigen handelen. Je oefent met nieuw gedrag en ontdekt wat dit bij anderen teweegbrengt. In de veiligheid van de training kun je dit uitproberen en oefenen.

 • Samen wandelen

  Wil jij ook graag (meer) bewegen, maar heb je geen zin om dat alleen te doen? Sluit je dan aan bij de wekelijkse wandelgroep van Feniks! Hierbij staat het samen wandelen met andere vrouwen centraal.

 • De Uitgaansgroep

  Een groep voor vrouwen van alle leeftijden die het leuk vinden om met andere vrouwen uit te gaan: een avondje dansen, theater, film, een boswandeling of museumbezoek. Alles is mogelijk. Zo biedt de groep een mooie kans om je eigen weg te vinden en contacten te leggen in Tilburg.

 • Van Vreemd naar Vriendschap

  Wil jij gezellig contact met anderen en wil je leren hoe je daarin zelf de eerste stap kunt nemen? Dan is Van Vreemd naar Vriendschap iets voor jou. In deze training voor zowel mannen als vrouwen tussen de 25 en 55 jaar wissel je ervaringen uit met anderen en zet je stappen om echt contact te maken.

 • Zelfverdediging

  Wil jij effectief kunnen reageren in bedreigende situaties? Dan is de cursus zelfverdediging iets voor jou. In drie lessen leer je handige technieken waardoor je leert jezelf beter te verweren.

 • Zorg voor jezelf

  Bij de cursus ‘Zorg voor jezelf’ ga je aan de slag met thema’s rondom gezondheid. Je komt te weten hoe je gezonder kunt leven, met goede voeding, meer beweging en rust in je hoofd. Zorg voor jezelf, zodat je op je best kunt zijn!