Bekijk ons cursusaanbod van september/oktober

Binnenkort starten er weer een heleboel leuke en leerzame cursussen en activiteiten bij Feniks! Hieronder zie je ons actuele aanbod. Naast deze cursussen hebben we ook nog open plaatsen voor onze wandelgroep, Koffietijd en de Uitgaansgroep. Die laatste drie ontmoetingsactiviteiten hebben geen startdatum, dus hiervoor kun je je altijd aanmelden en meedoen (let op: vol = vol).

EVA Taalondersteuning (4, 7 en 12 september 2023)

Heb je ook moeite met lezen, schrijven, rekenen, klok lezen of omgaan met de computer? Je bent niet de enige!! In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier moeite mee. Bij Feniks kun je dit samen leren in een groep met andere vrouwen. Er starten groepen op maandag, dinsdag en donderdag. Start: 4, 7 en 12 september 2023. Meer info en aanmelden.

Opkomen voor Jezelf (7 september 2023)

In deze training leren vrouwen om weerbaar te worden en op te komen voor zichzelf. Doen wat je wilt en zeggen wat je denkt! Door middel van oefeningen en gesprekken krijg je inzicht in je eigen handelen. Je oefent met nieuw gedrag en ontdekt wat dit bij anderen teweegbrengt. In de veiligheid van de training kun je dit uitproberen en oefenen. Start: 7 september 2023. Meer info en aanmelden.

Muziek met je Kind (19 september 2023)

Dansen, zingen en muziek maken met eenvoudige instrumenten. Laat je verbazen door de eigen muzikaliteit van je kind! Door muziek en dans komen spelenderwijs allerlei aspecten aan bod, zoals fijne en grove motoriek, ontwikkeling van de zintuigen, samenspelen en fantasie. Start: 19 september 2023. Meer info en aanmelden.

Mindfulness (22 september 2023)

Ook vaak moeite met het leven van alledag? Last van stress of blijven dezelfde, vaak negatieve, gedachten door je hoofd spoken? Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Mindfulness leert je om met open aandacht in het NU te leven, zonder veroordelingen. Je leert op een andere manier om te gaan met problemen, waardoor je meer rust vindt en jezelf beter gaat voelen. Start: 22 september 2023. Meer info en aanmelden.

Grip op je Geld (25 september 2023)

Goed met geld omgaan, is goed in het leven staan. Dit is het uitgangspunt van de cursus ‘Grip op je Geld’ bij Feniks. Want je kunt alleen maar greep op je geld krijgen, als je je financiën goed op orde hebt. In 5 bijeenkomsten krijg je zicht op je in- en uitgaven en leer je hoe je orde op zaken kunt stellen. Start: 25  september 2023. Meer info en aanmelden.

Zorg voor jezelf (4 oktober 2023)

Bij de cursus ‘Zorg voor jezelf’ ga je aan de slag met thema’s rondom gezondheid. Je komt te weten hoe je gezonder kunt leven, met goede voeding, meer beweging en rust in je hoofd. Zorg voor jezelf, zodat je op je best kunt zijn! Start: 4 oktober 2023. Meer info en aanmelden.

Op Weg naar Werk (26 oktober 2023)

Hét voortraject naar vrijwilligerswerk, betaald werk of opleiding! Al meer dan 750 vrouwen hebben de afgelopen jaren bij Feniks hun certificaat behaald en daarmee de stap naar (vrijwilligers)werk of scholing gezet. ‘Op Weg naar Werk’ is speciaal bedoeld voor vrouwen (met óf zonder uitkering) die zich willen oriënteren op scholing en (vrijwilligers)werk en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Start: 26 oktober 2023. Meer info en aanmelden.

Aan tafel! (najaar 2023)

‘Aan tafel!’ is het nieuwe programma van Feniks dat in het teken staat van samen koken en eten. Hoe kook je goedkoop én gezond met verse producten? Waar komt ons eten vandaan? Wat ik koop, kook en eet: is dat goed voor de wereld? En waarom is de rol van vrouwen daarin zo belangrijk? Schuif bij Feniks aan tafel! Start: najaar 2023. Meer info en aanmelden.

Koffietijd!

Heb je zin om andere vrouwen te ontmoeten, je verhalen te delen en gezamenlijk koffie/thee te drinken, dan is ‘Koffietijd’ echt iets voor jou! Soms doe je een spelletje, of wordt er geknutseld of gebakken. Af en toe wordt er zelfs een uitstapje gemaakt! Ondertussen ontstaan de meest interessante gesprekken. Meer info en aanmelden.

Samen wandelen:

Wil jij ook graag (meer) bewegen, maar heb je geen zin om dat alleen te doen? Sluit je dan aan bij onze wekelijkse wandelgroep! Ontdek de mooiste wandelroutes en kom tot rust in de natuur in en om Tilburg. Meer info en aanmelden.

De Uitgaansgroep:

Dit is een groep voor vrouwen van alle leeftijden die het leuk vinden om met andere vrouwen uit te gaan: een avondje dansen, theater, film, een boswandeling of museumbezoek. Alles is mogelijk! Meer info en aanmelden.

Deel dit bericht